Türk devletinin işgal saldırılarına karşı tepkiler sürüyor

Almanya’nın Freiburg, Köln, Heilbornn, Kassel, Stuttgart, Bremen kentlerinde düzenlenen eylemlerle Türk devletinin işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

FREİBURG

Rojava işgalini protesto etmek amacıyla Almanya'nın Freiburg kentinde belediye binası önünde bir eylem yapıldı. Ellerinde Rojava'ya yönelik işgal ve soykırımı kınayan pankartlarla Freiburg belediyesi önüne gelen çok sayıda kişi "Biji Serok Apo", "Biji berxwedana QSD", "Terörist Erdoğan" sloganları attı. Burada eylemciler adına yapılan açıklamada, Rojava'ya yönelik geliştirilen işgalde Kürt halkına yönelik soykırım uygulandığı belirtildi. Saldırılarda yasak silahların da kullanıldığına dikkat çekilen açıklamada, buna karşı YPG öncülüğünde destansı bir direnişin de sergilendiği vurgulandı.

KÖLN

Köln'de Kürdistanlılar ve dostları Köln Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin (DKTM) çağrısıyla Bahnhofvorplatz’da bir yürüyüş ve miting gerçekleştirdi. Mitinge Tevgera Ciwanen Şoreşger, Riseup 4 Rojava, Younge Struggle, Zora Genç Kadın Grubu, Defend Rojava ve MLPD kurumları da destek verdi. Mitingde yapılan konuşmalarda 9 Ekim'den bu yana Türk devletinin Rojava'ya dönük yaptığı saldırılarda katliamlar gerçekleştirdiği ve sivillerin yaşadıkları alanları etmek zorunda kaldığı belirtildi. Eylemde Türk devletinin soykırım saldırılarına karşı uluslararası dayanışma çağrısı da yapıldı.

HEİLBRONN

Almanya'nin Heilbronn kentinde Kürdistanlılar ve dostlarının protesto gösterileri bugün de sürdü. Bugün de bir araya gelerek yüzlerce kişi sloganlar ve konuşmalarda Türk devletinin saldırılarını kınadı. Alman devletinin saldırıların karşısında durması için de çağrıların yapıldığı gösteriye kalabalık bir kitle katıldı.

KASSEL

Almanya’nın Kassel kenti ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarının aralıksız şekilde sürdürdüğü gösteriler bugün de vardı. Akşam saatlerinde Halitplatz meydanında bir araya yüzlerce kişi Türk devletinin işgal girişimini protesto ettiler. Çok sayıda Alman kurum ve kuruluşunun da destek verdiği bir de yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş boyunca işgale karşı pankart ve dövizler taşındı. Çok sayıda bildirinin de dağıtıldı yürüyüş şehir merkezinde bulunan Konigsplatz’a kadar sürdü.

STUTTGART

Rojava işgaline karşı Almanya’nın Stuttgart kentinde günlerdir devam eden gösteriler bugün de vardı. Kobanê (Schlossplatz) meydanında toplanan binlerce kişi yürüyüşe geçti. DTKM, MLKP, PARTİZAN, PYD, MLPD ve Initiative Kurdistan’ın aktif şekilde destek verdiği yürüyüşte kitle sık sık, "Susma ortak olma”, “Katil Erdoğan Rojava’dan defol”, Bijî Serok Apo” ve “Rojava yanlız değil" sloganlarını attı. Stuttgart'ın en işlek caddelerinde devam eden yürüyüş yine Kobanê (Schlossplatz) meydanında yapılan mitingle sona erdi.

BREMEN

Türk devletinin Rojava işgal girişimine karşı Almanya'nın Bremen Eyaleti’ndeki protestolar aralıksız şekilde devam ediyor. Kürt gençleri son olarak Vegesack kasabasında meşaleli bir yürüyüş düzenlediler. Yaklaşık 300 gencin katıldığı yürüyüş Aumun’ya kadar sürdü. Bu akşam saatlerinde ise Bremen havaalanında bir gurup Kürt genci sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi. Havalimanın salonunu dolduran gençler pankart ve sloganlarla Türk devletini kınadılar. Bu arada Bremen Eyaletinde faaliyetlerini sürdüren 37 Kürt örgütü ve kuruluşun temsilcilerin bir araya gelerek kurduğu Rojavayı Savunma Komitesi’nden bir heyet Eyalet Evangelis Kilisesi ile bir görüşme gerçekleştirdi.