Til Hemisliler Türk işgaline karşı alanlara çıktı

Til Hemis sakinleri Türk işgal saldırıları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı sokaklara çıktı.

Til Hemis'teki yürüyüş "Türk İşgalciliğine Hayır. Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’de Demografi Değişimine Hayır” sloganı ile düzenlendi.

Yürüyüş Til Hemis İlçe Meclisi önünde başladı. Eylemciler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile QSD, Kongreya Star ve Şehit Aileleri Meclisi bayraklarını taşıdı.

“Öcalan’a Özgürlük”, “Bizi Savunan QSD’dir” ve “Suriye Özgürdür Erdoğan Dışarı” sloganlarının atıldığı yürüyüş, ilçe merkezindeki Şehitler Meydanı’nda mitinge dönüştü.

Burada bir konuşma yapan Tıl Hemis İlçe Meclisi Eş Başkanı Heyal Hiver, Türk devletinin katliamlarına tepki gösterdi.

Kongreya Star Üyesi Nira Hemko Türk devletinin bölge halkına karşı katliam ve göç ettirme politikasını yürüttüğünü ifade ederken, hem Türk devletinin işlediği suçlara karşı hem de Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Mitingde Til Hemisli aşiretler adına konuşma yapan Muhammed Hasan Ebu Bineyan, Türk devletinin etnik temizlik politikalarını kınadı. Bineyan, aşiretleri Özerk Yönetim ve QSD’ye destek olmaya çağırdı.