Tabqa ve Reqa’ta Türk devletinin saldırıları protesto edildi

İşgalci Türk devletinin Efrîn’i Rojava topraklarından koparmak amacıyla ördüğü duvar ve Türk devletinin soykırım saldırıları Tabqa ve Reqa’da protesto edildi.

Tebqa Gençlik Meclisi ve Tebqa Genç Kadın Birliği, Türk devletinin siyasetini ve Efrîn’i Suriye topraklarından koparmak amacıyla ördüğü işgal duvarını protesto etmek amacıyla 10 gün sürecek bir eylem organize etti. Eylem gençlerin yaptığı bir basın açıklamasıyla başladı.

Açıklama Tebqa Gençlik Meclisi yöneticilerinden Şeza Mihemed tarafından okundu. İşgalci Türk devletinin kirli siyasetinin kınandığı açıklamada, gençlerin bu tür siyasetlere ve Suriye topraklarının bir karışının koparılmasına izin vermeyecekleri belirtildi.

Açıklamanın devamında gençler tüm Suriye halkından, Türk devletinin işgal siyasetlerine karşı durmalarını isteyerek şöyle devam etti: “Özellikle de Efrîn’i Suriye topraklarından koparmak amacıyla örülen işgal duvarına karşı durmalıdır. Türkiye halklarının da bu siyasete karşı sessizliği de tarihlerinde bir kara leke olacak ve Suriye halkı tarafından asla unutulmayacaktır.”

Açıklamanın sonunda gençler zafer ve demokrasiyi gerçekleştirinceye dek mücadeleye devam edecekleri sözünü verdi.

Açıklama sloganlarla sona erdi.

REQA

İşgalci Türk devletinin hak ihlalleri ile Efrîn’de ördüğü işgal duvarını protesto etmek için Reqa’nın kuzeyinde Retla bölgesinde bir araya gelen yüzlerce kişi yürüyüş düzenledi.

Yürüyüş Retla Köyü Halk Meclisi önünde başladı. Yürüyüşte ‘Türk devletinin işgaline hayır’, ‘Yeni Osmanlılara hayır’ yazılı pankartlar taşındı, Türk devletinin Suriye’de işgal ettiği topraklardan çıkarılmasını isteyen sloganlar atıldı.

Retla Okulu önüne kadar devam eden yürüyüş burada halkın yoğun katılımı ile mitinge dönüştü. Suriye Gelecek Partisi Üyesi Abdullah El-Şebli, El-Şemiyê Kadın Evi adına Xewle El-İsa, El-Şemiyê Meclisleri adına Beşir El-Eli ve Şehit Aileleri Meclisi adına da Rodin Mistefa birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmalarda, Suriye’nin parçalanmasının istenmediği belirtilerek, “Efrîn, Suriye topraklarının bir parçasıdır. Efrîn’in özgürleştirilmesi için çalışacağız” denildi.

Miting, Türk devletinin saldırılarını protesto eden ve Çağın Direnişi’ni selamlayan sloganlarla son buldu.