Rojava’da Türk devletinin Til Rifat katliamı protesto edildi

Halep, Reqa, Tabqa ve Dêrazor’da alanlara çıkan halk, Türk devletinin Til Rifat’ta gerçekleştirdiği katliamı protesto etti.

Halep’te Türk devletinin Til Rifat’ta gerçekleştirdiği katliam ve işgal saldırılarına karşı alanlara çıktı. Şêxmeqsûd Mahallesi’nde bir araya gelen binler, Til Rifat katliamında şehit düşenlerin fotoğrafları ve pankartlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

Türk devletinin katliam saldırılarına öfkenin haykırıldığı yürüyüş, Şehit Destîna Meydanı’nda mitinge dönüştü. Mitingde TEV-DEM yöneticisi Sûad Hesen ve Suriye Gelecek Partisi Halep Bürosu yöneticisi Mihemed Hecî konuştu. Til Rifat katliamının bir insanlık suçu olduğunu vurgulayan konuşmacılar, katliamlara karşı herkesin ayağa kalkması gerektiğini söyledi.

Eylem sloganlar eşliğinde sona erdi.

REQA

Reqa’da gerçekleştirilen kitlesel yürüyüş ile Türk devletinin Til Rifat’taki katliamı kınandı. İtfaiye kavşağından başlayan yürüyüşe, yüzlerce kent sakini katıldı. Sık sık işgal saldırılarına karşı direniş sloganlarının atıldığı yürüyüşte, katliamların kınandığı pankart ve dövizler ile şehitlerin fotoğrafları taşındı.

Yürüyüş Serhildan Meydanı’nda mitinge dönüştü. Burada konuşan Özerk Yönetim Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Hemdan El-Ebid, uluslararası kamuoyunun Türk devletinin savaş ve insanlık suçları karşısında sessiz kalmaktan bir an önce sessiz kalması gerektiğini söyledi.

TABQA

Tabqa’da da kitlesel yürüyüş gerçekleştiren öğrenciler, Türk devletinin Til Rifat ilçesinde gerçekleştirdiği katliamı kınadı. Kadın Yönetimi binası önünde başlayan yürüyüşte, katliamda şehit düşen çocukların fotoğrafları taşındı. Sık sık katliamı kınayan sloganların atıldığı yürüyüş, Furqan kavşağında mitinge dönüştü.

Burada açıklamayı okuyan Lona Mûsa isimli öğrenci, uluslararası kamuoyunun sessizliğinden vazgeçmesi ve çocukları koruması gerektiğini söyledi.

Tabqa’nın Curniyê beldesinde de kitlesel yürüyüş gerçekleştirildi. Belde merkezinde gerçekleştirilen kitlesel yürüyüşün ardından yapılan konuşmalarda, Til Rifat katliamı kınandı.

DÊRAZOR

Dêrazor’un Hecîn beldesinde de Halk Meclisi öncülüğünde kitlesel yürüyüş gerçekleştirildi. Tarım Kurumu önünden başlayan yürüyüşte, QSD bayrakları ve katliamı kınayan pankartlar taşındı. Belde merkezindeki ana caddeler boyunca devam eden yürüyüşün ardından açıklama yapıldı.

Hecîn Halk Meclisi Eşbaşkanı Husên Selman tarafından okunan açıklamada, katliam karşısındaki sessizliğin utanç verici olduğunu belirtti.