Rojava’da fidan dikilerek 4 Nisan kutlandı

Kuzey ve Doğu Suriye’nin birçok merkezinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan fidan dikilerek kutlandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle Kuzey ve Doğu Suriye’de birçok merkezde fidan dikildi.

QAMIŞLO

Her yıl büyük katılımlı organizasyonlarla kutlamanın yapıldığı 4 Nisan, bu yıl Koronavirüs tehdidi nedeniyle küçük gruplar halinde fidan dikimi yapılarak kutlandı. Qamişlo’da Şehit Aileleri Meclisi’nin öncülük ettiği grup Qamişlo’daki sivil şehitlikte fidan dikimi yaptı. Diğer yandan Kongreya Star da park ana caddelere çeşitli türlerden fidanlar dikti.

TIRBESPIYÊ

Tirbespiyê’de Yaşam Alanları Bürosu, ilçede bulunan çeşitli bahçelere 460 fidan dikti. Fidan dikimi yapılan bahçelerin isimleri şöyle: Şehîd Zekiya Bahçesi, Şehîd Nûda Bahçesi ve Önder Öcalan Bahçesi.

HALEP

Kongreya Star’ın öncülük ettiği bir grup Şêxmeqsûd’daki şehitlikte 71 fidan dikti. Fidan dikimi yapan grup ‘Bijî serok Apo’ sloganını attı. Şehitlikte konuşma yapan Kongreya Star Üyesi Hêvîn Suleyman, “Önder Abdullah Öcalan’ın doğum günü kutlu olsun. Önder Öcalan’ın doğumu esaret altındaki halkların doğumudur” diye konuştu.

REQA

Önder Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle fidan dikimi yapan Reqa Halk Belediyesi, kentteki parklara ve çeşitli sokaklarda fidan dikti. Halk Belediyesi Çevre Komitesi, bu vesileyle kent genelinde 600 fidan dikti.

Çevre Komitesi Yöneticilerinden Mihemed El Ali, “Önder Öcalan’ın doğum gününü fidan dikerek kutluyoruz. Önder Öcalan halklar için mücadele ediyor. Onun için dikeceğimiz birkaç fidan onun yürüttüğü mücadele karşısında çok küçük kalır” ifadelerini kullandı.

ŞEHBA

Türk devletinin işgal saldırılarıyla zorunlu göçe tabi tuttuğu Efrîn halkı, yerleştikleri Şehba’da 4 Nisan’ı fidan dikerek kutladı.

Efrin Halk Belediyesi, Ehdas ilçesine bağlı Til Sosin Belediyesi’nin bahçesine içerisinde zeytin fidanlarının da olduğu farklı çeşit fidanlardan 50 adet dikti. Ehras ilçesinde de Şehit Aileleri Meclisi Çağın Direnişi Şehitliği’nde fidan dikti.

Berxwedan Kampı sakinleri de kamp içerisinde fidan dikti. Fidan dikimi esnasında yapılan konuşmalarda 4 Nisan’ın özgürlük mücadelesindeki halkların doğum günü olduğu belirtildi.