Reqqa’da çifte bayram

QSD’nin Kasım 2016 tarihinde başlattığı Fırat’ın Gazabı Hamlesiyle Reqqa’nın adım adım özgürleştiriliyor olması Reqqa’nın gerçek bayramlarının kapısını açtı.

Bugün dünyanın birçok yerinde milyonlarca Müslüman Ramazan Bayramı'nı kutlarken, Reqqa'nın özgürleştirilmiş bölgelerinde çifte bayram kutlanıyor. QSD savaşçıları özgürleştirilmiş alanlarda Reqqalıları bayram ziyaretine çıktı.

Bugün dünyanın birçok yerinde milyonlarca Müslüman, Ramazan Bayramı'nı kutlarken, Reqqa'da Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçıları tarafından özgürleştirilen alanlarda çifte bayram kutlanıyor. Reqqalılar, Ramazan Bayramı'yla birlikte topraklarının, evlerinin, iradelerinin, inançlarının ve yaşamlarının özgürlüğünü kutluyor.

Ramazan ayının felsefesinde "nefis terbiyesi" olsa da Müslümanlık kisvesi altında Ortadoğu halklarının başına musallat olmuş despotik ve hegemonik iktidarlar, nefis terbiyesinden nasibini alamamış.

Suriye'nin Reqqa kenti ise 2013 yılından beri Ortadoğu despotizminin bütün geriliklerini her hücresine kadar bünyesinde toplamış olan DAİŞ çetelerinin vahşeti altında yaşıyordu. Kentte yaşayan halklara karşı her türlü vahşeti uygulayan ve bayramlarını zehir eden DAİŞ çetelerine karşı QSD'nin başlattığı operasyonlar sonrası halk ilk özgür bayramını kutluyor.

QSD’nin Kasım 2016 tarihinde başlattığı Fırat’ın Gazabı Hamlesiyle Reqqa’nın adım adım özgürleştiriliyor olması Reqqa’nın gerçek bayramlarının kapısını açtı. Bu süreç boyunca QSD savaşçıları tarafından 150 bine yakın Reqqalı sivili DAİŞ zulmünden kurarak, güvenli alanlara ulaştırdı. Sivillerin bir bölümü de hamle çerçevesinde özgürleştirilen köylerine dönüş yaptı.

25 Haziran 2016 tarihi olan bugün ise Reqqa’da çifte bayram yaşanıyor.  Reqqa halkı Ramazan bayramını ilk defa özgür bir biçimde karşılıyor. Reqqa’yı artık korku imparatorluğundan özgürleştirecek son hamle, 20'nci gününde...

Gözü kulağı Reqqa'nın tümden özgürleştirilmesi haberinde olan Reqqalılar, bugün sabahın erken saatlerinde QSD savaşçılarının bayram ziyaretiyle karşılaştı. Savaşçıların ziyaretinden dolayı duygulanan yurttaşlardan bazıları gözyaşlarını tutamadı.

Üzerlerindeki kara örtüyü çıkarmış ve DAİŞ'in yarattığı korkuları aşmakla mücadele eden Reqqalılar, QSD savaşçılarını çadırlarında ağırladı ve onlara bayram şekerleri ikram etti.

Savaşçılardan bir an olsun gözlerini ayırmayan ve onlarla sohbet edenler de Reqqalı kadınlar ve çocuklar oldu. DAİŞ'in her türlü vahşetine tanıklık eden kadın ve çocuklar, savaşçıların yanından hiç ayrılmadı.

Savaşçılar ve Reqqalılar birbirilerinden bir dahaki bayramı tümden özgürleşmiş Reqqa’da birlikte karşılama sözü vererek ayrıldı. QSD savaşçılarının bayram ziyaretleri köy köy devam ediyor.