Reqqa’da çeteler ölüyor, savaşçılar ilerliyor

Reqqa’nın doğu ve batısındaki çatışmalarda çeteler darbe almaya devam ediyor. QSD savaşçılarının ilerleyişi de sürüyor.

Reqqa’nın doğu ve batı mahallelerinde 22 Haziran’dan bu yana yoğun çatışmalar var. DAİŞ çeteleri, kurtarılan El-Berîd ve Romaniyê mahallelerine bomba yüklü araçlar ve intihar bombacısı çetelerle saldırı girişimlerinde bulundu.

QSD savaşçıları, El-Berîd Mahallesi'ndeki noktalarına yönelik saldırı girişiminde bulunan çetelerin bomba yüklü araçlarını imha etti. Yine her biri 4-6 çeteden oluşan 3 çete grubu ve çetelere ait panzerler de imha edildi.

QSD savaşçılarının Qadîsiya ve Yermûk mahallelerindeki ilerleyişi devam de ediyor. 22-23 Haziran günlerinde çetelere ağır darbeler vuran savaşçıları kentin güney batısında bulunan Qadîsiya Mahallesi'nde 3 adet bomba yüklü aracı imha etti.

ÇETELER DARBE ALIYOR, İLERLEYİŞİ DURDURAMIYOR

Savaşçıların 24 Haziran’da da Qadîsiyê Mahallesi'ndeki ilerleyişini devam etti. QSD savaşçılarına saldırı girişiminde olan bomba yüklü araçlar, savaşçılar tarafından imha edildi. Ayrıca 5’er çeteden oluşan 3 çete grubu savaşçılar tarafından imha edildi.

Qadîsiyê'de QSD savaşçıları ile DAİŞ çeteleri arasında 25 Haziran'da şiddetli çatışmalar yaşandı. Ağır silahlarla saldıran çetelerden çoğu öldürüldü.

Kentte 22 Haziran’dan bu yana şiddetli çatışmalar devam ediyor. Küçük gruplar halinde savaşçılara ait noktalara saldırı girişimde bulunan çeteler, bomba yüklü araçlar, füzeler ve havanlarla savaşçıların ilerleyişini engellemeye çalışsa da başaramıyor.

QSD, 25 Haziran’da Reqqa’nın güney batısındaki Qadîsiyê Mahallesi'ni kurtarmıştı.