Reqa'dan Derazor'a kadar hiç durmadılar

YPG, YPJ ve Derazor Askeri Meclisi öncülüğündeki Cizre'nin Fırtınası Hamlesi, kötü hava koşullarına, pek çok zorlayıcı şarta rağmen büyük bir emek ve fedakarlıkla beşinci ayında devam ediyor.

Hamlede yer alan herkes büyük bir emek sarf ediyor. Ön cephedeki savaşçısından arka cephede çalışanına kadar; lojistiğinden, cephanesine, sanayisine kadar her alanda büyük bir titizlik ve sorumlulukla çalışılıyor.

Aynı disiplin ve sorumlulukla çalışan, her gün 10 bin savaşçı için yemek çıkartan QSD'ye bağlı cephe mutfağında yaklaşık 40 kişi çalışıyor. Reqa hamlesinden bu yana cepheden hiç ayrılmayıp yaklaşık olarak bir yıldır cephe mutfağında çalışıyorlar. 

Mutfağın genel sorumlusu Rızo Serekaniye, Rojava devriminin başından beri yer alıyor. Bugüne kadar her şart ve koşulda cepheden cepheye gittiğini ve şunları söylüyor: "Reqa hamlesinden bu yana, yaklaşık bir yıldır cepheden hiç ayrılmadık. Yemekleri akşamdan hazırlıyoruz. Sabah erken saatlerde arabalarla cepheye dağıtıyoruz. Elbette bunun yorgunluğu ve emeği var. 10 bin savaşçıya yemek hazırlıyoruz. Fakat bizim için yorgunluğun pek bir önemi yok. Savaşçılar cephede, hava şartları kötü, yemek ulaşamazsa savaşamazlar. Mevzi tutamazlar. Bizim için önemli olan savaşçılara zamanında yemeklerini yetiştirmektir. 7 yıldır ben bu işi yapıyorum. Bir 10 yıl, 20 yıl daha devam etse de benim için fark etmiyor. Ben büyük bir istekle bu işi yürütmeye devam edeceğim."

Sabahın erken saatlerinde cephe arabaları erzakları yükleyip harekete geçiyorlar. 

Cepheye yemek taşıyan YPG savaşçısı Ömer, "Çatışma olsun yada olmasın fark etmiyor. Her koşulda biz görevimizi yapmak zorundayız" diyor.

İsmi Mazlum Doğan olan YPG savaşçısı da "Her sabah saat dörtte başlıyoruz. Her koşul ve şartta arkadaşlarımıza erzak taşımak zorundayız" diye ekliyor.