Reqa’da süren operasyonda 9 DAİŞ çetesi yakalandı

Reqa İç Güvenlik Güçleri, düzenlediği basın toplantısıyla bugünkü operasyonda 9 DAİŞ çete üyesi ve çok sayıda silahın ele geçirildiğini duyurdu.

Reqa İç Güvenlik Güçleri Genel Komutanlığı, Reqa’daki arama operasyonuna ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

İç Güvenlik Güçleri binası önünde yapılan açıklamayı İç Güvenlik Güçleri Komutanı Ciwan Mihemed okudu.

Açıklamada şunlar kaydedildi: “DAİŞ’in gizli hücreleri, işgalci Türk devletinin tehdit ve ihlallerinden güç almaya çalışıyor. Reqa’da DAİŞ çetelerinin tutuklu bulunduğu cezaevine yakın olan merkezimize yönelik DAİŞ hücreleri canlı bomba saldırısı düzenledi. Saldırılara karşılık veren 2 üyemiz ve QSD’nin 4 savaşçısı şehit düştü.

Elde edilen bilgiler ve şüphelilerin takibi sonucu güçlerimiz bugün (30 Aralık Cuma) sabah saatlerinde Reqa ve kırsal bölgelerinde saklanan DAİŞ çete üyelerinin kaldığı evlere baskın düzenledi. Operasyon sonucu DAİŞ’in gizli hücre üyesi 9 kişi yakalandı ve çok sayıda silaha da el konuldu.  

Elde edilen silahlar şöyle:

2 kalaşnikov

4 kalaşnikov şarjörü

2 avcı tüfeği

DAİŞ’e ait para

DAİŞ bayrağı

Birkaç cep telefonu

REQA HALKINA TEŞEKKÜR

Güçlerimiz, halkımızın güvenliğini yok etmeye çalışanların takibine ve baskınlara devam edecek. Reqa halkımızın ortaya koyduğu büyük iş birliği, yasak kararına uygun davranışları ve şüpheli davranışlar konusunda bize verdikleri bilgiler için teşekkür ediyoruz.

Biz İç Güvenlik Güçleri olarak tüm bölgelerimizde kalıcı güvenlik sağlanana kadar şehitlerimizin çizgisini devam ettireceğimiz sözünü bir kez daha veriyoruz."