Reqa’da şehit düşen 2 savaşçının kimlikleri açıklandı

QSD, DAİŞ çetelerinin Reqa’daki İç Güvenlik Güçleri merkezine gerçekleştirdiği saldırı da şehit düşen 2 savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şunlar belirtildi:

“DAİŞ terör örgütü, Kuzey ve Doğu Suriye ile tüm dünya için halen büyük tehdit oluşturmaya devam ediyor. Terör örgütü DAİŞ, Türk devletinden, özellikle Suriye’de işgal ettiği Serêkaniyê ve Girê Spî bölgelerinden tam destek alıyor.

Reqa kentine dün (26 Aralık Pazartesi) terör örgütünün hücrelerinin düzenlediği terör saldırısı, işgalci Türk devleti ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye’nin farklı bölgelerine yönelik saldırılarının ardından gerçekleşti. Türkiye’nin topraklarımıza yönelik askeri saldırı ve tehdidinin ardından terör hücreleri daha da aktif hale geldi.

Terör saldırısına karşılık veren Omer Feyad El Nasir (Qenas) ve Ehmed Nasir Silêman (Ciwan) adlı savaşçılar, teröristlere karşı gösterdikleri büyük direnişle saldırıyı boşa çıkardığı sırada şehadete ulaştı.

Kendimize, tüm şehit ailelerine ve halkımıza başsağlığı diliyoruz. Şehitlerimizin kanlarının boşa gitmeyeceğini ve katillerden intikam alacağımızı belirtiyoruz. Terör örgütünü ortadan kaldırana kadar operasyonlarımıza devam edeceğiz.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ

Şehitlerin kimlik bilgileri şöyle;

 

Kod adı: Qenas

Adı ve soyadı: Omer El Nasir

Baba adı: Feyad

Doğum tarihi ve yeri: Dêrazor/ 1999

Şehadet tarihi ve yeri: Reqa- 26 Aralık 2022

***

Kod adı: Ciwan

Adı ve soyadı: Ehmed Silêman

Anne adı: Eyşe

Baba adı: Nasır

Doğum tarihi ve yeri: Girê Spî 2002

Şehadet tarihi ve yeri: Reqa- 26 Aralık 2022”