Reqa’da binlerce kişi komployu protesto etti

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası 15 Şubat komplosunun yıldönümünde Reqa’da binlerce kişi protesto yürüyüşü düzenledi.

Yürüyüşe Reqa, Minbic ve Tebqa kantonlarının binlerce kişi katıldı.

Reqa şehrinin Jina Azad Meydanı'ndan başlayan yürüyüşte, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri ve QSD bayrakları ile "Demokratik ulus düşüncesiyle Uluslararası Komployu yerle bir edeceğiz" ve "Halkın iradesiyle İmralı duvarlarını yıkacağız" yazılı pankartlar taşındı.

El Neim Kavşağı’nda bir konuşma yapan Reqa Demokratik Meclisi üyesi Laşin Ebdullah, "Kapitalist ülkeler Önder Abdullah Öcalan'a komplo kurdu. Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar mücadele edeceğiz. Onun fikirlerini takip edeceğiz” dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi Eş Başkanı Hemdan El Ebid, "Fırat topraklarından, Ebdulsalam El Iceli’nin şehrinden Önder Abdullah Öcalan'ı selamlıyoruz. Komplo bir süredir devam ediyor. 25 yıl, bu karanlık bir gün, oradaki güçler projelerini halkın pahasına yürürlüğe koydu” şeklinde konuştu.

El Ebid, bölge halklarını birlik olmaya, Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü sağlamak için onun yolunda ilerlemeye çağırdı.