Çatışmalarda 3 araç imha edildi, 37 asker ve çete öldürüldü

QSD kaynakları Efrin’in Raco ilçesine bağlı Omera ve Qude köylerinde işgalci Türk ordusu ve çeteleriyle yaşanan yoğun çatışmalarda onlarca asker ve çete öldürülürken, 2’si zırhlı olmak üzere 3 askeri araç imha edildiğini belirtti.

İşgalci Türk ordusu-çeteleri ile QSD savaşçıları arasında yaşanan çatışmalarda işgalci Türk ordusunun ve çetelerin çok sayıda kayıp verdiğini paylaşan QSD kaynağı, 37 asker ve çete cenazesinin Ezaz’a, çok sayıda cenazenin de Türkiye’ye geçirildiğini kaydetti.

3 ASKERİ ARAÇ İMHA EDİLDİ

İşgalci Türk ordusu ve çetelerin büyük kayıp verdiği Raco ilçesine bağlı köylerde 2’si zırhlı olmak üzere 3 askeri araç imha edildi.

QSD kaynakları gün içerisinde Hemam köyü çevresinde de şiddetli çatışmalar yaşandığını, burada da işgalci ordu ve çetelerin çok sayıda kayıp verdiğini belirtti. Yanı sıra 1 tankın imha edildiği bilgisini de paylaştı. Bu alanda yaşanan çatışmalarda Semerkand çete başının öldürüldüğünü de doğruladı.

SALDIRILAR GERİ PÜSKÜRTÜLDÜ

Şera ilçesine bağlı Qestel Cindo tepesine saldırı gerçekleştiren işgalci ordu ve çeteler QSD güçleri tarafından geri püskürtüldü. Akşam saatlerinde de İska tepesine yönelen işgalci ordu ve çeteleri burada da QSD güçleri tarafından geri püskürtülürken, alanda şiddetli çatışmaların yaşandığı öğrenildi.

Diğer taraftan Şerawa ilçesine bağlı Merenaz köyüne de yönelen işgalci güçlerin saldırısı aynı şekilde QSD’nin karşı hamlesiyle kırılarak boşa çıkarıldı.

Karadan geliştirdiği hiçbir saldırıdan sonuç alamayan işgal ordusu Raco ve Cindires ilçelerine yönelik hava saldırısı gerçekleştirdi. Cindires ve Raco’ya yapılan bombardıman sonucunda da çok sayıda sivil şehit ve yaralı olduğu öğrenildi.

Söz konusu alanlarda hala şiddetli çatışmaların devam ettiği bildirildi.