QSD: Türk devleti saldırı hazırlıklarını arttırdı

QSD Basın Merkezi, 9 Ekim’de işgal saldırılarını başlatan Türk devleti ve çetelerinin son günlerde Eyn İsa bölgesinde saldırı hazırlıklarını arttırdığına dikkat çekti.

Türk işgaline karşı direnişin 77’nci gününe ilişkin bir bilanço yayınlayan QSD Basın Merkezi, “İşgalci Türk devleti ve çeteleri, işgal saldırılarını genişletmek ve sivil bölgeleri boşaltmak amacıyla ihlal ve saldırılarına devam etmiştir” dedi.

Açıklamada Serêkaniyê cephesindeki gelişmelere ilişkin şunlar belirtildi:

“İşgalci Türk ordusu ve bağlı çeteleri Til Hirmil, Ûm Şeîfa, Ebdilhey köylerini ve Til Temir ile Serêkaniyê bölgesinde saldırılar gerçekleştirmiştir. Çete grupların bölgeye yönelik top atışları sonucu sivillere ait evlerde maddi hasarlar meydana gelmiştir.”

Eyn İsa’ya yönelik ağır silahlarla saldırı gerçekleştirildiği ve Xerica köyüne yoğun askeri takviye yapıldığını belirten QSD, şu bilgileri verdi:

“İşgalci Türk ordusu ve çeteleri Eyn Îsa’nın Xirbet Beqera, Erîdiyê ve Genterî beldelerinde doğrudan sivil yerleşim alanlarına ağır silahlarla saldırmıştır. Saldırılar sonucunda maddi zararlar meydana gelmiş ve bölgedeki bir grup sivil göç etmek zorunda kalmıştır. Xerîca köyüne büyük bir askeri konvoy ile takviye yapan işgalci orduya bağlı çete grupları saldırıları hazırlıklarını arttırmıştır”.