QSD: Son 24 saatte 95 asker ve çete öldürüldü

Efrîn’de son 24 saatte yaşanan çatışmalara ilişkin açıklama yapan QSD Basın Merkezi, yaşanan çatışmalarda 95 Türk askeri ve çetesinin öldürüldüğünü belirtti.

Efrîn’deki Çağın Direnişi’nin son 24 saatlik bilançosunu açıklayan QSD Basın Merkezi, çatışmalarda 95 işgalci asker ve çetesinin öldürüldüğünü vurguladı.

QSD Basın Merkezi açıklaması şöyle:

“EFRÎN MERKEZ

Dünden itibaren Xalta köyü çevresinde güçlerimiz ile işgalci Türk ordusu ve çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Köy çevresinde hala devam eden çatışmalarda doçka monteli bir araç imha edildi, 37 Türk askeri ve çetesi öldürüldü. İşgalci Türk ordusunun köy çevresine yönelik hava saldırıları ve top atışları devam ediyor.

CİNDİRÊSÊ

Dünden bu yana işgalci Türk ordusu, savaş uçakları ve ağır silahlarla Keferdela, Feqîra ve Qoçîma köylerine saldırıyor.

BİLBİLÊ

Dün geceden bu yana güçlerimiz ile işgalci Türk ordusu ve çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Ayrıca Bilbilê ilçe merkezine hava saldırıları ve top atışları yapılıyor. Şimdiye dek 250’den fazla top ilçe merkezine isabet etti. Devam eden çatışmalarda 27 çete öldürüldü.

Qestel Xidiriye, Çoleqa ve Xedra köylerinde dünden beri güçlerimiz ile işgalci Türk ordusu ve çeteleri arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor. Devam eden çatışmalarda 17 asker ve çete öldürüldü.

MABETA

Birmîce köyünde devam eden çatışmalarda 14 çete öldürüldü. İşgalci ordu ve çeteleri köye hava saldırıları ve top atışları gerçekleştirdi.”