QSD savaşçısı Wail Kobanê, Reqa’da son yolculuğuna uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen QSD savaşçısı Wail El-Mistefa (Wail Kobanê) El-Hikumiyê Şehitliği’nde kitlesel bir törenle toprağa verildi.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen QSD savaşçısı Wail El-Mistefa (Wail Kobanê), Reqa’daki El-Hikumiyê Şehitliği’nde Şehit Aileleri Meclisi, Reqa Sivil Meclisi ve QSD savaşçıları ile Kadın Evi üyelerinin yanı sıra Reqa ve çevre köylerinden yüzlerce kişinin katıldığı kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit cenazesini Şehit Aileleri Meclisi’nden alan kitle, El-Hikumiyê Köyü’ndeki şehitliğe doğru yola çıktı. Tören QSD savaşçılarının düzenlediği askeri törenle başladı. Ardından konuşan QSD komutanlarından Mervan Reqa, şehit ailelerine başsağlığı dileyerek “Zafere ulaşana kadar şehitlerin yolunun takipçisi olacağız. Özgür, onurlu ve huzurlu bir yaşam için mücadeleyi yükseltmeliyiz” dedi.

Kadın Evi adına konuşan Xaliye El-Kecwan ise şehitlerin sayesinde kadınların özgürlüğünü elde ettiğini ve yaşamın tüm alanlarında öncü rol oynadığını belirterek “Kahramanlık destanı yazan şehitlerimizin anıları önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından şehidin şahadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi.

Şehit cenazesi annelerin zılgıtları ve sloganlar eşliğinde sonsuzluğa uğurlandı.