QSD savaşçıları Rakka’ya doğru ilerliyor

Hava koşullarından dolayı bir süre operasyonlarına ara veren savaşçılar Rakka’nın doğusundan ve batısından ilerleyişini sürdürüyor. Yaşanan yoğun çatışmalarda en az 13 çete öldürüldü.

Son birkaç gündür bölgede oluşan kum fırtınası nedeniyle Fırat’ın Gazabı savaşçıları ilerleyişlerine ara vermişti. Savaşçılar dün akşam yine Rakka’ya doğru ilerlemeye başladı.

Bölgeden alınan bilgilere göre dün akşam Rakka’nın doğusundan ilerlemeye başlayan savaşçılar kentin 6 km doğusundaki Hamrat Nesra köyüne doğru ilerledi. Köyde çeteler ile QSD savaşçıları arasında yoğun çatışmalar yaşandı.

Çatışmaların ardından köyde bulunan iki mahalle çetelerden kurtarıldı. Köyün diğer mahallelerinde ise çatışmalar devam ediyor.

Öte yandan Rakka’nın batısından ilerleyen savaşçılar Serhebiya köyünü kurtarmak için harekete geçti. Burada başlayan yoğun çatışmalar ise halen devam ediyor.

Dünden bu yana devam eden çatışmalarda şimdiye kadar 13 çete öldürüldü. Savaşçıların kurtarılmış alanlarla yürüttüğü arama-tarama çalışmaları ise devam ediyor.