QSD Komutanı: Uluslararası yol QSD’nin denetiminde

Girê Spî ve Eyn Îsa arasında bulunan Rodko yolu üzerindeki savaşı koordine eden QSD Komutanı Zirîk, işgalcilerin Fırat ile Cizre bölgesini birbirinden ayırmak için tüm güçleriyle saldırdığını, fakat QSD’nin işgalcileri geri püskürttüğünü ifade etti.

Günlerdir Serêkaniyê’ye girmek için saldıran işgalci Türk ordusu, direnişi kıramadığı için DAİŞ’in hücre yapılanmaları ile Eyn Îsa çevresinde bulunan köylere sızma girişiminde bulunuyor.

Uluslararası yolu ele geçirmeye çalışan Türk ordusuna, QSD güçleri geçit vermiyor. Fırat ve Cizre bölgesini birbirine bağlayan uluslararası yolu ele geçirmeye çalışan işgalci Türk devleti, DAİŞ’in hücre yapılanmalarıyla harekete geçti.

Uluslararası yol üzerinde yaşanan savaşı koordine eden QSD Komutanı Cegewera Zirîk, Türk devletinin bölgede bulunan tarihi ve dini yapıları hedef aldığını bu şekilde Rojava medeniyetlerinin izlerini yok etmeye çalıştığını ifade etti. Türk devletinin uluslararası yol üzerinde denetim sağlayamaması nedeniyle DAİŞ çetelerini harekete geçirdiğini ifade eden Zirîk, Türk devletinin ne yaparsa yapsın bunu başaramayacağını söyledi.

Çetelere ağır darbeler vurduklarını belirten Zirîk, uluslararası yolun halen QSD’nin denetiminde olduğunu sözlerine ekledi.