QSD’den 24 saatlik Hecin bilançosu

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Hecin’de son 24 saat içerisinde yaşanan çatışmalarda en az 63 çete mensubunun öldürüldüğünü ve bir çok askeri noktanın ele geçirildiğini açıkladı.

QSD Basın Merkezi, DAİŞ çetelerine karşı Hecin’de yürütülen operasyonun son 24 saatlik bilançosunu açıkladı. QSD’ye göre Baxox ve Hecin cephesinde yaşanan çatışmalarda en az 63 çete mensubu öldürüldü, onlarca yeni nokta kuruldu. Baxoz cephesinde 1 kilometre ilerleyen QSD savaşçıları, Hecin’de arama tarama çalışmaları yapılırken, DAİŞ çetelerinin saldırıları sonucu şiddetli çatışmalar yaşandığı bildirildi.

QSD’nin her iki cephede yaşanan gelişmeler ve sonuçlarına ilişkin detaylı açıklaması şöyle:

“Baxoz cephesi: Savaşçılarımız bu cephede teröristlerin noktalarına yönelik eylemler düzenledi. Eylemlerde bir grup terörist öldürüldü ve çok sayıda terörist de yaralandı. Bu cephede ilerleme kaydeden güçlerimiz, 10 yeni nokta kurdu. Uluslararası Koalisyona ait savaş uçakları da cephede teröristlere ait iki noktayı hedef aldı.

Cephenin bir diğer noktasında ise yaşanan şiddetli çatışmaların ardından savaşçılarımız 1 kilometre ilerledi ve 17 yeni nokta kurdu. Buradaki çatışmalarda birçok terörist öldürüldü ve bir kısmı da yaralandı.

Cephenin bir başka noktasında da güçlerimizin teröristlerin noktalarına ilerlemesi üzerine bölgede şiddetli çatışmalar yaşandı. Yaşanan çatışmalarda birçok terörist öldürüldü ve yaralandı. Savaşçılarımız burada da 14 yeni nokta kurdu. Kurulan noktaları geri almak isteyen teröristler ağır silahlar ile saldırılar gerçekleştirdi.

Uluslararası Koalisyon da savaş uçakları ve top atışları ile teröristlerin noktalarını hedef aldı. Bu cephedeki çatışmalar belli aralıklar ile devam ediyor.

Hecîn cephesi: Bu cephede sabahın erken saatlerinde şiddetli çatışmalar yaşandı. Cephedeki güçlerimizi teröristlere ait noktalara ilerledi ve yaşanan çatışmalarda çok sayıda terörist öldürüldü. Öldürülen teröristlerin cenazeleri savaşçılarımızın bulunduğu alanda kaldı. Teröristlere uzak noktalardan havan atışlarında bulundu. Saldırıda güçlerimiz hiçbir zarar yaşamadı.

Bu cephede sabah saatlerinden itibaren arama ve temizleme çalışması yürüten savaşçılarımız, birçok laptop ve kimi belgeleri ele geçirdi.

Teröristler sabah saat 09:00’dan itibaren tüm ağır silahları ile savaşçılarımıza ait noktalara saldırıda bulundu. Saldırıya karşılık verilmesiyle bölgede saatlerce süren şiddetli çatışmalar yaşandı. Yaşanan çatışmalarda birçok terörist öldürülürken, geri kalanlarda kaçmak zorunda kaldı. Mayın temizleme timleri de bölgede birçok mayını etkisiz hale getirdi.

Öte yandan savaşçılarımız ve terörist örgüt arasında öğleden önce başlayan çatışmalar akşam saatlerine kadar devam etti. Teröristler çatışmada doçka ve bomba yüklü araçlar kullanırken, bomba yüklü 2 araç savaşçılarımız tarafından imha edilmiştir. Sonrasında teröristler bomba yüklü motosikletlerle saldırı girişiminde bulunmuş, güçlerimizin cevap vermesiyle çok sayıda terörist öldürülmüş, geri kalanlar çatışma alanından kaçmıştır.

Akşam saatlerinde savaşçılarımız ileri cephelerde ilerlemiş ve yeni noktalar inşa etmiştir. Canlı bomba eylemi girişiminde bulunan bir terörist, güçlerimizin müdahalesi sonucu uzaktan vurulmuş ve üzerindeki patlayıcı infilak etmiştir. Koalisyon uçakları teröristlerin birkaç üssünü hedef almış, burada teröristlerin ölü ve yaralıları olmuştur.

Öte yandan savaşçılarımız teröristlerin üslerine eylem düzenlemiş, bu eylemlerin sonucunda teröristlerin ölü ve yaralıları olmuştur. Teröristlerin güçlerimize yönelik geniş kapsamlı saldırı girişimi kırılmıştır. Buradaki çatışmalar devam etmektedir.

Bilanço:

“-63 terörist öldürülmüştür.

-Teröristlere ait 2 adet bomba yüklü araç ve 10 üs imha edilmiştir. Teröristlerin kullandığı 5 yol kesilmiş, ayrıca bir tünel imha edilmiştir.

-Koalisyon uçakları 31 defa hava saldırısı gerçekleştirmiştir.”