QSD: İşgal saldırıları sürüyor

QSD, işgalci Türk ordusu ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye’de yeni yerleri işgal girişimlerinin devam ettiğini söyledi.

 QSD Basın Merkezi, açıklaması şöyle:

“İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye’de yeni yerleri işgal etme girişimleri sürüyor. Yapılan ateşkesi ihlal eden Türk ordusu ve çeteleri, 21-24 Ocak tarihleri arasında çok sayıda saldırı geliştirdi.

21-22 Ocak tarihlerinde Eyn Îsa ilçesi ile Xirbet Beqer, Sewan ve Erîda köylerine obüs ve havan atışları yapıldı. Bombardımanda maddi hasarlar meydana geldi.

22 Ocak’ta ise Til Temir’in Um El Kêf köyüne obüs ve havanlarla saldırı yapıldı.

24 Ocak günü de Til Temir’in Erîşa, Qasimiyê, Reyhaniyê, Ebû Hêla, Mikran, Begara, Dawudiyê, Ewêyşa ve Erbaîn köylerinde Suriye rejim ordusu ve Süryani Askeri Meclisi noktalarına geniş çaplı saldırı yapıldı. Süryani Askeri Meclisi savaşçılarının saldırıya cevap vermesi üzerine çıkan çatışmalarda çok sayıda çete öldürüldü. Çetelere ait bir askeri araç imha edildi. Çetelere ait çok sayıda cephane ele geçirildi.

Aynı zamanda 21-24 Ocak tarihleri arasında Türk ordusuna ait insansız hava araçlarının Fırat ve Cizre bölgelerinde uçuşu sürdü.”