QSD, 32 DAİŞ çetesini daha yakaladı

QSD, Cizre Yıldırımı Operasyonu’nun 3’üncü gününde 32 DAİŞ çetesini yakaladığını duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, Cizre Yıldırımı Operasyonu’nun 3’üncü gün bilançosuna ilişkin açıklama yaptı.
Açıklamada, “Güçlerimiz, Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri ve DAİŞ’e Karşı Uluslararası Koalisyon’un işbirliğiyle Kuzey ve Doğu Suriye’nin Til Hemis ve Hol’deki DAİŞ hücrelerinin imha etme operasyonlarını sürdürüyor. Bu çerçevede Til Hwmîs’in batı kırsalında 32 DAİŞ çetesi yakalandı, bunlardan 3’ü son dönemde DAİŞ’i izlemekte olan ve adalet için aranan çeteler listesinde yer alıyordu" denildi.

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Operasyonun 3’ncü gününde terör hücrelerinin şüpheli hareketlerine ve kaçma girişimlerine ilişkin bilgi alınmasının ardından güvenlik güçlerinin takibi daha da genişletildi. Güçlerimiz Til Birak’ta saklandıkları yerlerden kentin doğusundaki sivil evlere kaçan 3 terörist çetesini takip etti. Köylülerin de yardımıyla çeteler yakalandı.

3’üncü günde gerçekleştirilen güvenlik operasyonlarında askeri üniforma ve terör hücre üyelerinin kendilerini gizlemek için kullandıkları giysilere el koydu. Ayrıca teröristlerin saklandığı yerlerde görev yapan ve onlara lojistik malzeme sağlayan 6 çete de yakalandı.

Güçlerimizin, Til Birak ve Til Hemîs kırsalındaki Yıldırım Operasyonu aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Teröristlerle yapılan ilk soruşturmada, bu kişilerin Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi dışındaki bölgelerden dış destek hatları için Til Hemîs ve Til Birak bölgelerini korumaya çalıştığı ortaya çıktı.”