Qamişlolular: İşgali de duvarı da yıkacağız!

Qamişlolular, Türk devletinin Efrîn işgali ve işgal duvarını kabullenmeyeceklerini belirterek, "Direnecek ve kazanacağız" mesajını verdi.

Qamişlo Şehit Aileleri Kurumu Üyesi Behçet Xelil, açlık grevleri ve örülen duvarla ilgili şunları söyledi:

“Leyla Güven öncülüğünde başlayan açlık grevleri sürüyor. Onların istekleri yerine gelmeyene kadar açlık grevlerinin durmayacağını biliyoruz. İstekleri olan Önder Apo’nun tecrit koşullarının son bulmasıdır ve bu uğurda canları dahi gitse de devam edeceklerdir. Onlar bu yürüyüşünde ısrarcılar. Bugün Leyla Güven’le başlayıp binlere ulaşan açlık grevini ve onun kahramanlarının arkasında olduğumuzu, şehit aileleri olarak desteklediğimizi bir kez daha belirtiyorum.

Bütün dünyaya seslenmek istiyorum: NATO ve insan hakları kuruluşları, kendisinin olmayan bir toprağa girip orada duvar ören, hukuksuzluk yapan T.C devletini nasıl görmüyor, duymuyor ve seyirci kalabiliyorlar?

Bizler Kürt halkı olarak bunun karşısında durmalı ve direnmeliyiz. Önder Apo’nun dediği gibi 'sen kendi değerlerine sahip çıkmazsan kimse değerlerine sahip çıkmaz.' Bizler kendi değerlerimize sahip çıkacağız bu işgal duvarını yıkana kadar da durmayacağız.”

'ASLA TESLİM OLMAYACAĞIZ'

Gule Mıhammed ise Toplumsal Kadın Savunma Güçleri'nde yer alan bir anne. Mıhammed, şu mesajları verdi:

“Bizler Efrîn’e el uzatanları kınıyoruz. Son damla kanımıza kadar Efrîn ve Efrin halkının yanında olacağız. Asla vicdandan yoksun, din düşmanı bu düşmanımıza teslim olmayacağız. Ne hakla Efrîn’e girip topraklarımızı sömürüyor, orada duvar örüyorlar! Kürt halkı artık eski Kürt halkı değil ve artık birlik içerisinde hareket ediyor. Bu gücümüz sayesinde, düşman asla bizi yıldıramayacaktır.

Onlar bize zarar verip duvar ördükçe bizler güçleniyoruz. Birden yüzler, yüzlerden milyon olarak bizler hep ayakta olacağız. Bizleri yıldıramayacağını görünce duvarlar örüyor, gençlerimize saldırıyor. Saldırılar karşısında vücudumuzdaki son damla kana kadar da direneceğiz, yürüyüşlerde ve alanlarda olacağız. Efrîn halkı ve Kürt halkı da artık onlardan korkmuyor. Bizler Önderimizi özgürleştirecek. bir arada olacağız, bizim olan Efrîn’i geri alacağız.”