Qamişlo’da Ortadoğu krizi ve çözümleri tartışıldı

Abdullah Öcalan’a Özgürlük Suriye İnisiyatifi, “Önder Apo’nun özgürlüğü çözüm ve barışın sağlanmasıdır” şiarıyla “Ortadoğu krizi ve halkların davasının davası” başlıklı konferans düzenledi.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük için Suriye İnisiyatifi, “Ortadoğu krizi ve halkların davasının davası” başlığıyla Qamişlo’da konferans düzenledi.

“Önder Apo’nun özgürlüğü çözüm ve barışın sağlanmasıdır” şiarıyla organize edilen konferansın ilk oturumunu Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Üyesi Canda Mihemed, hukukçu Emar El Şemlan ve Cizre Bölgesi Aydınlar Birliği Üyesi Beşîr Mela Newaf yürüttü.

Emar El Şemlan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Ortadoğu coğrafyası, kültürü, halkı, iktidar rejimleri, siyaseti, iktidarın çıkışı, kapitalist modernitenin nasıl hareket ettiği ve bu modernitenin Ortadoğu karşı genel zaferinin yenilgiye uğramasına ilişkin yaptığı değerlendirmelerini okudu. .

Oturumda ulus devlet anlayışının Ortadoğu toplumları üzerindeki etkilerine dikkat çekildi.

‘KADIN ÖZGÜRLÜĞÜ VE TOPLUMSAL ADALET TOPLUMLARIN KURTARILMASIDIR’

Suriye Kadiri Cemaati’nin Kanaat Önderi Şêx Mihemed El Qadirî, Abdullah Öcalan’ın ahlaki  bir topluma dair ortaya koyduğu demokratik ulus düşüncesine işaret ederek, “Biz din temsilcileri olarak Önderliğin tavsiyelerini ve kitaplarını okumalı ve ahlaklı bir toplum inşa etmek için fikirlerini yaymalıyız” dedi.

MSD Yürütme Komitesi Üyesi Hesen Mihemed Elî, kapitalist rejimlerin dünya genelinde yarattığı siyasi, ekonomik ve toplumsal krizlere dikkat çekerek, “Bu krizlere karşı durabilmek ve toplumun sorunlarını çözebilmek için Önder Öcalan'ın sunduğu demokratik projeye güvenmeliyiz” dedi.

Önder Abdullah Öcalan’a Özgürlük Suriye İnisiyatifi Üyesi Erwa Salih, “Toplumsal adalet kadının doğasıyla mümkün” dedi. Ayrıca tüm kadınların Abdullah Öcalan’ın toplumsal özgürlük ve kadın özgürlüğü fikirlerini tüm topluma yaymalarını istedi.

Konferans, Uluslararası Komplo ve Abdullah Öcalan’ın fiziksel özgürlüğünü gerçekleştirmenin önemine ilişkin ikinci oturumla devam ediyor. Konferans sonuç bildirgesiyle sona erecek.