Qamişlo’da Newroz kutlamaları bugün de sürdü

Qamişlo’nun farklı noktalarında küçük gruplar halinde bir araya gelen halk, yaktıkları ateş ve çektikleri halaylarla Newroz bayramını kutladı.

Kuzey ve Doğu Suriye’de koronavirüs tehdidi nedeniyle kitlesel kutlamaları yasaklanan Newroz, küçük gruplar halinde bir araya gelen ve evlerinin balkonlarına çıkan halk tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanılıyor

Qamişlo’da da halk, kentin farklı noktalarında bir araya gelerek Newroz ateşi yaktı. İç Güvenlik Güçleri de kentin dört bir yanında yoğun güvenlik önemleri aldı. Halay ve sloganlarla Newroz Bayramını kutlayan halk, siyasi partilere ulusal birlik çağrısı yaptı

Newroz’u her sene tüm engellemelere rağmen kutladıklarını belirten Bozan Oso, “Newroz, özgürlük meşalesidir. Her koşulda kutlayacağız” dedi. Kürt siyasi partilerine ulusal birlik çağrısı yapan Oso, “Kürt siyasi partilerinin birliğinin sağlanmasıyla Kürt halkı güçlenecektir ve hiçbir güç iradesini kıramayacaktır” diye konuştu.

Kitlesel kutlamalar olmamasına rağmen Newroz’un çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirten Ranya Mihemed Emîn, Kürt siyasi partilerinin de halkın talepleri doğrultusunda ulusal birliğin sağlanması için sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.