Qamişlo’da işgal ve tecrit protesto edildi

Qamişlo'da Türk devletinin işgali ve İmralı tecridi protesto edildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecrit ve işgalci Türk devletinin saldırıları nedeniyle bugün Qamişlo’da bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşte, “Saldırıları ve Önderliğimiz üzerindeki tecridi kırana kadar alanlarda olacağız” denildi.

Qamişlo Halk Belediyesi tarafından düzenlenen yürüyüş Sanayi Mahallesi’nde bulunan Belediyeler ve Ekolojiyi Koruma Akademisi önünde başladı. Kitlenin toplanmasıyla yürüyüşe geçilirken, sık sık ‘Bijî Serok Apo, Tecride Hayır, Faşist Erdoğan, Diktatör Erdoğan' sloganları eşliğinde ‘Önder Öcalan’a Özgürlük, Halk İradesi Kazanacak’ yazılı pankartlar taşındı.

'ÖNDER APO'NUN PROJESİ ÇÖZÜMDÜR'

Soni Kavşağı'nda mitinge dönüşen yürüyüşte, Cizre Bölgesi Belediyeler Komitesi Eşbaşkanı Suleman Ereb burada bir konuşma yaptı. Şehit Hevrin Xelef’i ve tüm Kürdistan şehitlerini anarak söze başlayan Ereb, işgalci Türk saldırılarına ve Öcalan üzerindeki tecride değinerek şunları kaydetti: “Burada toplanmamızın sebebi işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye üzerindeki saldırılarını ve Önderliğimiz üzerindeki tecridi kırmak içindir. Bu saldırıları ve Önderliğimiz üzerindeki tecridi kırana kadar alanlarda olacağız. Kuzey ve Doğu Suriye halklarına, Önder Abdullah Öcalan’ın projesi olan Demokratik Ulus’u sunmuşuz. Bu projeyle bütün halk sorunlarına demokratik bir şekilde çözüm getirmişiz."