Qamişlo, Şedadê ve Eyn İsa’da işgale karşı binler yürüdü

Kuzey Doğu Suriye’nin Qamişlo, Şedadê ve Eyn İsa kentlerinde halk, işgale karşı alanlara çıktı.

Alanlara çıkan binlerce kişi, Türk devletinin işgal saldırılarını kınadı.

QAMIŞLO

Tecridin kırılması şiarı ile Demokratik Birlik Partisi (PYD) öncülüğünde başlatılan hamleyi Qamişlo kentinde binlerce kişi düzenledikleri bir yürüyüş ile sahiplendi.

Elaf Kavşağı’ndan başlayan yürüyüşe binlerce kişinin yanı sıra Kongreya Star, TEV-DEM ve HPC temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı. Yürüyüş esnasında sık sık sloganlar atılırken, Hediya Ebdo adlı kadın bir kadın konuşma yaptı.

İşgalci Türk devletinin Heftanin’deki saldırılarına tepki gösteren Hediya Ebdo, “Kanımızın son damlasına kadar Önder Öcalan’ın çizgisinde gitmeye devam edeceğiz” dedi. Ulusal birlik çağrısında bulunan Hediya Ebdo, tecridin kırılmasının buna bağlı olduğunu ifade etti.

Şehit Delîl Saroxan Şehitliği’nde ise bir miting düzenlendi. Mitingde PYD Genel Meclisi Üyesi Abdulkerim Saroxan bir konuşma yaptı. Saroxan, Türk devletinin Ortadoğu’nun güven ve huzur ortamını bozduğunu belirterek, Ortadoğu’daki tüm halkların Önder Abdullah Öcalan’ın projelerine sahip çıktığını söyledi. Eylem sloganlarla sona erdi.

ŞEDADÊ

Şedadê’de yüzlerce kişinin katıldığı eyleme Devrimci Gençlik Hareketi öncülük etti. İşlek caddeler boyunca süren yürüyüş ardından Cibisa Meydanı’nda ise bir miting yapıldı. Mitingde konuşan Devrimci Gençlik Hareketi Üyesi Haris El Ezawî, içerisinden geçilen süreçte ülkenin ve halkın onurunun korunması gerektiğini belirtti.

Toplumu hedef alan saldırılara karşı herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyleyen Ezawi ‘Mutlaka başaracağız’ hamlesine işaret ederek, “Hamlemizin Önder Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne uzanan yolun başlangıcı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Eylem sloganlarla sona erdi.

EYN ÎSA

Eyn Îsa ilçesinde de Girê Spî Kanton Meclisi öncülüğünde kitlesel yürüyüş gerçekleştirildi. Askeri kavşakta bir araya gelen halk, işgale karşı direniş sloganlarıyla yürüyüşe geçti. Kent halkının yoğun katılım sağladığı yürüyüş, belediye kavşağında mitinge dönüştü. Burada konuşan PYD Fırat Bölge Meclisi üyesi Mistefa Ezîz, Türk devletinin Suriye’yi işgal etmek ve Kürt halkının tüm kazanımlarını yok etmek istediğini vurguladı. Ezîz, işgal planlarına karşı direnişe vurgu yaptı. Eylem sloganlar eşliğinde sona erdi.