On binler ulusal birlik talebiyle yürüdü

Kuzey Doğu Suriye’nin Qamişlo ve Hesekê kentlerinde alanlara çıkan on binlerce kişi, ulusal birlik talebini dile getirdi.

Qamişlo ve Hesekê’de onlarca Kürt siyasi parti ve örgütlenme temsilcilerinin de aralarında bulunduğu on binlerce kişi Kürt ulusal birliğinin sağlanması talebiyle kitlesel yürüyüş gerçekleştirdi.

QAMİŞLO’DA SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİ KOL KOLA YÜRÜDÜ

Qamişlo’daki Doğu Kavşağı’nda bir araya gelen halk, ulusal birlik talebiyle yürüdü. Kentteki sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin parti bayrakları ile katıldığı yürüyüşte, daha önce ulusal birlik eleştirilerinin hedefinde olan ENKS temsilcileri de diğer partili temsilciler ile kol kola yürüdü.

“Kürt birliği ulusal sorumluluktur”, “Bibin yek, ger em nebin yek, em ê herin yek bi yek” pankartları ile Rojava şehitlerinin fotoğraflarının taşındığı yürüyüşte sık sık “Yaşasın Kürt birliği” sloganı atıldı.

Yürüyüşten sonra ise Sonî Kavşağı’nda miting düzenlendi.

Şehitler anasına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mitingde El Parti Genel Sekreteri Nisredîn İbrahim, 26 Kürt siyasi partinin ulusal birlik talebiyle hazırladığı ortak basın metnini okudu. İbrahim, tüm Kürt siyasi partilerin şartsız koşulsuz bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı.

HESEKÊ’DE DE ULUSAL BİRLİK ÇAĞRISI

Hesekê’deki buluşma adresi ise Nasrayê Mahallesi’ndeki Fewaz Çolî Okulu önüydü.

Kürt partilerinin bayraklarını taşıyan halk, ulusal birlik sloganları attı. Şehîd Artho meydanında mitinge dönüşen yürüyüşte, şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu. Mitingde Hesekê Kanton Meclisi üyesi Ezher Ehmed hazırlanan açıklamayı okudu.

Kürdistani tüm örgütlemelere seslenen Ezher, ulusal örgüt çalışmalarındaki rollerini oynamasını istedi. Tüm partilerin sorunlarını bir kenara bırakarak Kürt halkının sorunlarına çözüm araması gerektiğini ifade eden Ezher, herkesin sorumluluk alması gerektiğini kaydetti.

Miting ulusal birlik çağrıları sloganlarıyla sona erid.