MSD, zaferin yıl dönümünü kutladı

MSD, QSD’nin DAİŞ çetelerine karşı zaferinin yıl dönümünü kutladı.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD), Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) DAİŞ çetelerini Kuzey ve Doğu Suriye’den sildiği zaferin yıl dönümüne ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'EN VAHŞİ DÜŞMANA KARŞI ZAFER ELDE EDİLDİ'

MSD'nin açıklaması şöyle:
“Tarihi Baxoz zaferinin üzerinden bir yıl geçti. Hiç şüphesiz bu zaferin başlangıcı, tüm dünyayı şoke eden ve direniş bayrağının dalgalandırıldığı Kobanê zaferi oldu. Teröre ve imhaya karşı dönemin özelliklerine göre geliştirilen öz savunma savaşı QSD öncülüğünde yürütülmüş, bölge ve dünya halklarının en vahşi düşmanına karşı büyük bir zaferle sonuçlanmıştır. Bu zafer devrimin gücüyle örgütlenmiş halk mücadelesi gerçekleşmiş, halkların birliği ve kardeşliğinin en büyük örneği olmuştur.

‘ADALETLİ BİR ÜLKE İÇİN MÜCADELEDEYİZ'

Bu öz savunma savaşına çocuklarını gönderen, onlardan zafer bekleyen, şehit düştüklerinde de onların mücadelesini sürdüren tüm ailelere teşekkür ediyoruz. Dünyada, ailelerin ülkesinin kurtuluşu için en değerli varlıkları olan evlatlarını feda etmesinden daha kutsal bir şey olamaz. Bu ülkeyi gelecek nesillere güzel, istikrarlı ve birlik içinde bir şekilde bırakmayı hedefliyoruz. Ademi merkeziyetçi, demokratik, halklar arasında eşit ve adaletli bir ülke yaratmak için mücadele veriyoruz.

'BÜYÜK GÜÇLERİN ÇIKARI HALKLARA KARŞI'

Bu askeri zaferin ardından bölgelerimiz zorlu süreçlerden geçti ve direniş yürüttük. Güvenlik güçlerimiz hâlâ aktif faaliyete olan DAİŞ hücre yapılanmaları ve çete artıklarına karşı mücadeleye devam ediyor.
Bununla birlikte işgalci Türk devleti Serêkaniyê ve Girê Spî’yi, müttefiki ABD ile anlaşarak işgal etmiştir. Öncesinde de Rusya ile anlaşarak Efrîn’i işgal etmişti. Tüm bunlar büyük güçlerin çıkarlarının halkların çıkarına ters olduğunu göstermektedir. Bu nedenle haklarımızı korumak için mücadele etmeli, halkımızın çıkarlarını koruyacak bir siyaset izlemeliyiz. Düşmanların içinde bulunduğu bölgelerimizi kurtarmalı, o bölgelerde oluşturduğumuz sistemi geri getirmeliyiz.
Önümüzde, yerel ve özerk yönetimlerin kalkındırıldığı, istikrarın hakim olduğu ademi merkeziyetçi ve demokratik bir Suriye inşası gibi büyük bir görev durmaktadır. Bu siyasi bir sorumluluktur ve başarıyla sonuçlandırılması gerekmektedir.
Herkesin ulaşmak istediği bu zaferin yıl dönümünün herkese kutlu olmasını diliyor, topluma öncülük ederek yeni bir toplum yaratımında görev alan tüm gazilerimize büyük değer verdiğimizi belirtiyoruz.
Bu zafere vesile olan tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.”