MSD’den Ankara-Moskova-Şam arasındaki pazarlıklara tepki

Demokratik Suriye Meclisi (MSD), Ankara-Moskova-Şam arasında gerçekleşen pazarlıklara ilişkin yaptığı açıklamada, “Tüm özgürlükçü halkımızı bu ittifaka karşı çıkıp boşa çıkarmaya çağırıyoruz” dedi.

MSD, Türk devleti, Şam hükümeti ve Rusya savunma bakanları arasında Moskova’da gerçekleşen görüşmeye ilişkin bir açıklamada bulundu.

Yazılı açıklamada, “MSD olarak Rusya’nın sponsorluğunda Türkiye ve Suriye hükümetlerinin savunma bakanları arasında gerçekleşen görüşmeye şüpheyle yaklaşıyoruz. AKP’nin seçimler için Suriyelilerin kanını dökmesini ve Şam hükümetinin bu anlaşmalar içerisinde yer almasını şiddetle kınıyoruz” denildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Suriyeli şehitlerin, tutsakların ve göçmenlerin fedakarlıklarına minnettarız. Aynı zamanda Suriye halkına karşı tarihi ve ahlaki sorumluklarımıza bağlıyız. Suriye halkına, despot rejimlerin girişimlerini ve anlaşmalarını reddetme çağrısı yapıyoruz.

Suriye halkının içinden geçtiği bu hassas süreç, düşmanın çıkarları temelinde kullandığı tüm sorunların aşılması birlik olmayı gerektiriyor. Öte yandan özgürlük isteyen tüm Suriyelilere, ülkenin geleceği için tüm sorunları bir kenara bırakma çağrısında bulunuyoruz.”

MSD, “Hiç bir menfaat ve hak Suriye halkının çıkarları ve haklarının üstünde değildir. Tüm özgürlükçü halkımızı bu ittifaka karşı çıkıp boşa çıkarmaya çağırıyoruz. Devrimci güçler ve muhalefet, diktatöre ve Suriye halkının kanını pazarlayanlara karşı birlik olmalıdır” çağrısında bulundu.