MLKP Rojava, 1. Konferansı'nı yaptı

1. Konferansını yapan MLKP Rojava, "Devrimi bütün Suriye ve Ortadoğu’ya yayacağız, Kürdistan ve Türkiye devrimi ile birleştireceğiz" dedi.

Konferansa ilişkin yapılan yazılı açılamada, "Binlerce kadın ve erkek savaşçının ölümsüzleştiği, on binlercesinin yaralandığı Rojava Devrimi, sömürgeci Türkiye devletinin desteğindeki politik İslamcı faşist DAİŞ çetesinin yenilgiye uğratılması ile yeni bir aşamaya ulaştı" denildi.

HEDEFLERE DİKKAT ÇEKİLDİ

"Rojava Devrim’nin devrimci demokratik içeriğini boşaltmak sömürgeci bölge devletlerinin ve emperyalistlerin ortak hedefidir" vurgusunun yapıldığı açıklamada, "Devrimimizi bir devrimci halk savaşı ile savunmak ve işgal altındaki topraklarımızı kurtarmak başta gelen birinci görevimiz olmaya devam ediyor" diye kaydedildi.

Açıklamada şunlar da ifade edildi:

"Demokratik halk iktidarının geliştirilmesi ve sosyalizm yolunda ilerletilmesi başta gelen ikinci görevimizdir. Bu doğrultuda aşağıdan yukarıya komün ve halk meclisleri sisteminin işletilmesi, tarım, ticaret ve sanayi alanında kapitalist mülkiyet ilişkilerinin karşında kolektif halk mülkiyetinin geliştirilmesi, devrimin mülksüzlere ve yoksullara daha çok  mal edilmesi, kadın devriminin evlere sokulması, kültürel hayatın canlandırılması, gençliğin yıkıcı enerjisinin kurucu devrimci enerji olarak örgütlenmesi komünistlerin başlıca görevleri arasındadır.

Efrîn’in mutlaka özgürleştirileceğinin vurgulandığı açıklama, "Her ne pahasına olursa olsun Rojava Devrimi'ni savunacağız, demokratik devrimimizi geliştireceğiz ve sosyalizm yolunda ilerleteceğiz, devrimi bütün Suriye ve Ortadoğu’ya yayacağız, Kürdistan ve Türkiye devrimi ile birleştireceğiz" mesajıyla son buldu.