Mısır: Saldırılar kabul edilemez

Türk devletinin Efrîn’e yönelik düzenlediği işgal saldırılarına Mısır da tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı, işgalci Türk devletinin Efrîn’e saldırılarını kınadı ve saldırının Suriye topraklarına müdahale olduğunu belirterek yapılanların kabul edilemez olduğunu söyledi.

İşgalci Türk devletinin Efrîn’e saldırılarına Arap ülkelerinden ilk tepkiyi Mısır gösterdi. Mısır Dışişleri Bakanlığı Türk devletinin Efrîn’e işgal saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, Suriye’nin kuzey batısına gerçekleştirilen saldırıların kabul edilemeyeceğini belirterek, saldırının Suriye topraklarını ihlal olduğunu söyledi.

Açıklamada ayrıca Türk devletinin Suriye’de terörün sonlandırılması için siyasi çözüm girişimlerini de olumsuz etkilediğini belirterek, “Mısır’ın askeri yöntemlere karşı tutumu bellidir, çünkü bu durumda Suriyeli kardeşlerimize yönelik saldırılar artmaktadır” denildi.

Öte yandan Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komisyonu Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, “Rusya, BM’de Türkiye’nin Efrîn’de başlattığı harekata son vermesini talep edecek” dedi.

Saldırılarla ilgili Facebook hesabından bir açıklama yayınlayan Konstantin Kosaçev, “Suriye’den endişe verici haberler geliyor. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Efrîn’de başlattığı ‘terörle mücadele operasyonu’, elbette endişeden başka bir şey yaratmıyor” dedi.