Minbiclılar: Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlayacağız

Minbic Kantonu’nda Newroz’u kutlayan yüzlerce kişiye seslenen Ruweyde Hinêzil, “İşgalci Türk devletinin söndürmeye çalıştığı özgürlük meşalesini daha da gürleştireceğiz” ifadesini kullandı.

MINBIC'DA NEWROZ KUTLAMASI

Minbic’ın Toq Xelîl ormanlık alanında geleneksel kıyafetleriyle bir araya gelen yüzlerce kişi Newroz’u kutladı. Kutlamaya Minbic Kantonu Demokratik Özerk Yönetimi üyeleri, kantona bağlı kurum ve komiteler, Şehit Aileleri Meclisi, Zenûbiya Kadın Topluluğu, Minbic Askeri Meclisi, Kadın Askeri Meclisi, sivil meclisler ve  Demokratik Toplum Örgütleri katıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin taşındığı kutlamada Newroz ateşini şehit anneleri yaktı.

Minbic Kantonu Demokratik Özerk Yönetimi adına tüm halkın Newroz’unu kutlayan Minbic Kantonu Yürütme Meclisi Eş Başkanı Ezab El Ebod, “Newroz ruhuyla Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlayacağız sloganıyla kutladığımız Newroz, Özerk Yönetim’e düşman olan işgalci Türk devletine karşı direnişimizi gösteriyor” diye konuştu.

Şehit Aileri Meclisi Eş Başkanı Rebîi El Hemade ise, Kuzey ve Doğu Suriye halkı olarak özgürlük, demokrasi ve Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü yolunda Newroz direnişini büyüttüklerini kaydetti. Geliştirilen projenin Özerk Yönetim’in tüm bileşenlerinin haklarını koruyup farklılıklarını gözettiğini belirten Hemade, “Bu birlik tohumudur. Kawayê Hesinkar bizim vicdanımızda yaşıyor. İşgalci Türk devleti Efrîn’de Kawayê Hesinkar’ın heykelini yıkmış olsa da, hepimiz Kawa’yız ve şehitlerin izinde yürüyoruz” dedi.

Minbic Kantonu Zenûbiya Kadın Topluluğu adına konuşan Ruweyde Hinêzil de, “Newroz kültürü, Ortadoğu’nun kültür ve mirasıdır. Direniş sembolü ve özgürlük meşalesidir. İşgalci Türk devletinin söndürmeye çalıştığı özgürlük meşalesini daha da gürleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmalar ardından sanatçılar Casim Tirmiş, Zeyneb Hebaq ve Seidûn El Ehmed’in yanı sıra Koma Çiyayên Kurmênc, Kültür ve Sanat Merkezi grubu, Koma Aştiyê ve Çeçen Grubu şarkılarını seslendirdi. Kürt Halay Grubu da performansını sergiledi