Mazlûm Ebdî'den koronavirüse karşı duyarlılık çağrısı

QSD Genel Komutanı Mazlûm Ebdî, Koronavirüs karşısında duyarlılık çağrısı yaptı. Mazlûm Ebdî, "Bu hassas süreçte tüm sağlık emekçilerinin komutanlarımız olduğunu belirtiyoruz" dedi.

Koronavirüs tehditine ilişkin sosyal medya hesabı Twitter üzerinden görüntülü mesaj yayımlayan Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanı Mazlûm Ebdî, duyarlılık çağrısı yaptı.

QSD Genel Komutanı Mazlûm Ebdî, koronavirüse ilişkin yaptığı çağrısında şu ifadelere yer verdi:

"Hepimizin yakından takip ettiği gibi koronavirüs bütün dünyada büyük bir hızla yayılmaktadır. Her ne kadar resmi olarak şu ana kadar bu virüs bölgemizde görülmemiş olsa da tehdidi söz konusu. Buna karşı da Özerk Yönetim bazı tedbir kararları aldı.

Hepimizin Özerk Yönetim'in almış olduğu tedbir kararlarını sahiplenmesi ve uygulaması gerekir. Bölgemizin imkanları kısıtlı olduğundan en büyük tedbir kendimizi bu virüsten korumaktır.

Sadece kentimizi korumamız yetmez aynı zamanda ailemizi, çevremizi, dost ve arkadaşlarımızı da bu virüsten korumak için alınan kararları harfiyen yerine getirmemiz gerekmektedir.

Bu hassas ve kritik süreçte tüm sağlık emekçilerinin komutanlarımız olduğunu belirtiyoruz. Onların mücadelesini selamlıyoruz. Tüm halkımıza da sağlık emekçilerine yardımcı olmaları ve alınan kararları uygulayarak bu virüsü bölgemizde yayılmasını engellemeye çağırıyoruz."