Kuzey ve Doğu Suriyeliler bayramda şehitlikleri ziyaret etti

Kuzey ve Doğu Suriye kentlerinde Ramazan bayramında şehitlikleri ziyaret etti.

İşgal altındaki Efrîn’den göç etmek zorunda kalan aileler, Şehba’nın Ehrez ilçesinde ve Şêrawa’daki şehitlikleri ziyaret ederek mezarlara çiçekler bıraktı.

Şehitliklerde Şehit Aileleri Meclisi adına yapılan bir açıklamada, Ramazan bayramı kutlandı.

Türk devletinin şehit mezarlıklarına yönelik saldırılarına tepki gösterilen açıklamada bu saldırıların insanlık dışı olduğu vurgulandı ve uluslararası insan hakları kuruluşlarının sessizliği kınandı.

Cizre bölgesindeki kentlerde de Ramazan bayramı yoğun ziyaretlerle karşılandı.

Qamişlo’da Şehîd Delîl Sarûxan, Hesekê’de Şehit Dijwar, Derîk’te Xebat Derîk, Serêkaniyê’de ilçe şehitliği, Dirbêsiyê’de Şehîd Rustem Cûdî, Tirbespiyê’de Şehîd Dilşêr, Til Hemis Şehitliği, Amûdê’de Şehîd İsmail Şehitliği, ziyaretlerin ilk adresleri oldu.

Şehitlikleri ziyaret eden halk, YPG ve YPJ savaşçıları, İç Güvenlik Güçleri ve HPC üyeleri tarafından karşılandı. Şehitliklerdeki mezarlara çiçekler bırakıldı, çocuklara şeker dağıtıldı.

Fırat Bölgesi’ndeki Kobanê’de şehit aileleri, savaşçılar ve Özerk Yönetim temsilcileri Şehîd Dîcle Şehitliği'ni, 25 Haziran Şehitliği'ni, Berxbotan Şehitliği'ni ziyaret etti.

Girê Spî Kantonu sakinleri, Şehîd Ehmed Teme Şehitliği'ne giderek şehitlerin mezarlarına güller bıraktı.

Minbic’deki şehitlik ziyaretinde Askeri Meclisi komutanlarından Ebu Eli Necm bir konuşma yaptı. Necm, halkın mücadelesiyle elde edilen kazanımlara dikkat çekerek, şehitlerin yolunu takip edeceklerini söyledi.

DAİŞ çetelerinin işgalinden kurtarılan Tebqa, Reqa ve Derazor’da da halk şehitlikleri ziyaret ederek Ramazan bayramına başladı.

Tebqa Şehitliği, Reqa’da Hıkumiye köyündeki şehitliği, Derazor’da Şehit Xidir El Hemade Şehitliği ziyaret eden halk, mezarlara çiçekler bıraktı.

Halep’in Şêxmeqsûd mahallesinde de halk, Ramazan Bayramı dolayısıyla şehitlikleri ziyaret etti. Şehitlikte Şehit Aileleri Meclisi üyesi Fidan Husen yaptığı konuşmada tüm Müslümanların ve şehit ailelerinin bayramını kutladı. Fidan Husen, Türk devletinin Efrîn’deki insanlık dışı uygulamalarına dikkat çekti ve Efrîn’in özgürleştirilmesini diledi.