Kuzey ve Doğu Suriye halkı 4 Nisan'ı kutladı

Kuzey ve Doğu Suriye halkı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle etkinlikler düzenledi.

Kuzey ve Doğu Suriye’de, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü (4 Nisan) vesilesiyle etkinlikler devam ediyor.


QAMIŞLO

Anneler, Abdullah Öcalan'ın 75. yaş günü nedeniyle Qamışlo'nun Kornîş Mahallesi'ndeki Halepçe Parkı'nda bir araya gelerek çok sayıda fidan ekti, parkı süs ağaçlarıyla renklendirdi.

Stêrk Çocuk Hakları Koruma ve İzleme Derneği tarafından başlatılan '100 fidan ekme' seferberliği ise devam ediyor. Elya Mahallesi'nde bulunan Şehit Demhat Qamişlo ve Şehit Mazlum komünleri ile Cûdi (Qenat Siwês) Mahallesi'nde bulunan Şehit Seydo komününe bağlı ailelerin çocukları, fidan dikme etkinliğine katıldı. Çocuklar bugün 100 fidanı daha toprakla buluşturdu. Etkinlik 4 Nisan’a kadar devam edecek.


ÇILAXA

Kongra Star da 4 Nisan etkinlikleri kapsamında Çilaxa ilçesine bağlı Zixêra Köyü’nde bir seminer düzenledi.
Seminerde konuşan Çilaxa Kadın Evi Yöneticisi Huda Elî, Abdullah Öcalan'ın doğum gününü ve Ekîto bayramını kutlayarak, "Gerçeğe ulaşmanın tek yolu, Önder Abdullah Öcalan'ın fikirlerini anlamak için onun etrafında kenetlenmek" dedi.
Katılımcılar seminer ardından meyve fidanları ve güller ekti.

 
HALEP

Halep Demokratik Toplum Eğitim ve Öğretim Komitesi, 4 Nisan etkinliği kapsamında Şehit Avaşîn Demhat okulunda bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe HALK ve sivil kurum üyeleri yoğun ilgi gösterdi.
Katılımcılar, okul bahçesine fidanlar dikti. Şehit Egîd Cîlo müzik grubu şarkılarını seslendirirken, Şehit Cûdi Amanos folklor grubu da sahne aldı.
Etkinlik, "Bê Serok jiyan nabe" sloganlarıyla coşkulu bir şekilde sona erdi.