Kuzey ve Doğu Özerk Yönetimi seferberlik ilan etti

Erdoğan’ın saldırıları tehditlerine karşı Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, bölgede seferberlik ilan etti.

Yazılı bir açıklama yapan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi, Türk Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik saldırı tehditlerine karşı seferberlik ilan ettiğini duyurdu.

Erdoğan’ın sadece Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerini değil, Suriye toprak bütünlüğünü hedef aldığına dikkat çeken Özerk Yönetim şunları belirtti:

“Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi olarak, Erdoğan’ın bölgelerimize yönelik düşmanca açıklamasını ve tehditlerini kınıyoruz. Erdoğan, Suriye krizinin başından beri Misak-ı Milli sınırlarına dönebilmek için Suriye topraklarının bir kısmını Türkiye topraklarına katma çabası içerisindedir. Erdoğan’ın hedefi yalnızca Kuzey ve Doğu Suriye değil, Suriye toprak bütünlüğüdür.

DAİŞ’in Dêrazor’da son nefesini verdiği bir dönemde Erdoğan tehditlerle Suriye’yi işgal etmeye çalışmakta, bu şekilde DAİŞ’in ömrünü uzatmayı hedeflemektedir.

Türk devleti aynı zamanda Suriye’de toplumsal dayanışmayı, Kuzey ve Doğu Suriye’de Suriye halkları arasındaki ortak yaşamı kendi çıkarları için tehdit olarak görmekte ve darbelemek istemektedir.

Ayrıca bu açıklama Uluslararası Koalisyon güçlerinin teröre karşı savaşında ve terörün son noktalarında yenilgiye uğratılması için elde edilen kazanımları da hedef almaktadır. Aynı zamanda Fırat’ın doğusundaki Suriye halkının güvenliğini de hedef almaktadır. Çünkü Türkiye bu güvenli durumdan rahatsızlık duymaktadır.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi olarak, başta Birleşmiş Milletler ve DAİŞ’e karşı Uluslararası Koalisyon olmak üzere, uluslararası kurum ve kuruluşlara Erdoğan’ın düşmanca planlarına karşı tavır göstermeleri çağrısı yapıyoruz. Öyle ki, uluslararası hukuk ihlal edilmektedir. Kaldı ki, işgalin kendisi bizzat uluslararası sözleşmelerin ihlalidir. NATO’da yer alan devletlere Erdoğan’ın NATO ilkelerine karşı olan siyasetlerine karşı çıkmaları çağrısı yapıyoruz. Çünkü Erdoğan, güvenliği için tehdit oluşturmayan bir bölgeyi hedef almaktadır.

Aynı zamanda Suriye hükümetine de bu saldırı tehditlerine karşı resmi bir tutum göstermesi çağrısı yapıyoruz. Çünkü Erdoğan Suriye topraklarının bir kısmını işgal etmek istemektedir ve bu da Suriye’nin egemenliğini ihlal anlamına gelmektedir.

Bölgedeki ve dünyadaki demokratik güçlere de bölge halklarının iradesinin yanında yer almaları ve bizimle birlikte DAİŞ-Erdoğan ortaklığına karşı durmaları, Erdoğan’ın ilan ettiği halkımıza yönelik soykırım savaşına karşı çıkmaları çağrısı yapıyoruz.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi olarak seferberlik ilan ediyoruz. Tüm onurlu Suriye halkına, Türk devletinin işgal siyasetine karşı tek ses halinde karşı çıkmaları çağrısı yapıyoruz. Gün, tüm gücümüzle topraklarımızı ve halkımızı savunma gündür. Topraklarımızın birliğini ve halkların kardeşliğini savunmak için tüm olanaklarımızı kullanarak kendimizi korumalıyız.”