Kürt partilerinden işgale karşı ortak açıklama

Kuzey ve Doğu Suriye'deki Kürt siyasi partileri, Türk devletinin işgalci saldırılarını kınadı.

Kuzey ve Doğu Suriye'deki Kürt siyasi parti temsilcileri, dün Qamişlo'da bir toplantı düzenledi. Toplantıda, Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarına ilişkin ortak açıklama yapıldı.

'ÖCALAN'IN MESAJI DESTEKLENİRKEN, TÜRK DEVLETİ VAHŞİLİK YAPIYOR'

Partilerin açıklaması şöyle:
"Rêber Öcalan'ın Suriye krizinin demokratik çözüm mesajı, Türkiye toplumu tarafından olumlu karşılanmış fakat bu mesajın verildiği zaman diliminde Türk devleti her türlü silah ve teknik araçları kullanarak Güney Kürdistan'a saldırmıştır.
Türk devleti, Kürt yerleşim yerlerine vahşi bir şekilde saldırmaya devam etmektedir. Saldırılar sonucunda onlarca sivil şehit olmuş ve yaralanmıştır. Bununla birlikte saldırılar sebebiyle sivillere ait mal ve mülklerde de maddi hasar meydana gelmiştir.

'30 YILLIK KAZANIMLARI YOK ETMEK İSTİYOR'

Açık bir şekilde görülmektedir ki Türkiye Kerkük, Maxmur, Şengal ve Kobanê’de teröre karşı mücadele eden savaşçılara karşı savaş açmıştır. Komşusu olduğu Irak’a, uluslararası tüm hukuku ve sözleşmeleri çiğneyerek saldıran Türk devletinin esas amacının, Güney Kürdistan’da 30 yıldan bu yana edinilen kazanımları ortadan kaldırmak olduğu aşikardır.
AKP hükümetinin, Kürt halkına, kazanımlarına ve Güney Kürdistan'a yönelik saldırıları Efrîn'de yaşatılanların tekrarlanmak istendiğini gösteriyor.

ÇAĞRILAR

Kuzey ve Doğu Suriye’deki Kürt partilerinin temsilcileri olarak, Türk devletinin saldırılarını kınıyor, Kürdistanî tüm partilere ve güçlere de bu saldırıları kınamaları çağrısında bulunuyoruz. Irak hükümeti ve Kürdistan Bölgesel Hükümeti'ne, bu saldırıları durdurma ve gerekli siyasi tedbirlerin alınması çağrısında bulunuyoruz. Bu temelde uluslararası toplumu, Türk devletinin saldırılarına karşı tepki göstermeye ve sorunların barışçıl yöntemlerle çözülmesi için harekete geçmeye davet ediyoruz.
Türk devletine, bu saldırılarıyla radikal güçlere yardım ettiği, dünyanın ve bölgenin huzur ve güvenliğini bozduğu uyarısında bulunuyoruz.”

İMZACILAR

Açıklamayı yapan partiler şöyle:

-Demokratik Birlik Partisi (PYD)

-Kürdistan Demokrasi ve Selam Partisi

-Suriye Kürdistan Demokratik Partisi (El Parti)

-Suriye Kürtleri Demokratik Partisi

-Kürdistan Yeşiller Partisi

-Kürdistan Ulusal Topluluğu                                

-Kürdistan Liberal Partisi

-Suriye Kürtleri Demokratik Mutabakat Partisi

-Suriye Kürtleri Demokratik Sol Partisi

-Kürdistan Kardeşlik Partisi

-Suriye Kürtleri Demokratik Birlik Partisi (Yekitî)

-Kürdistan Emekçiler Partisi

-Kürdistan Demokratik Değişim Partisi

-Suriye Kürtleri Sol Partisi

-Kürdistan Çağdaş Partisi

-Kürdistan Komünist Partisi (KKP)

-Reform Hareketi (Sererastkirin)