Kongreya Star: Katliamcılara cevabımız büyük olacak!

Kongreya Star, Paris ve Silopi'de katledilen kadınları anarak, "Katliamcılara en büyük cevabı vereceğiz" dedi.

Kongreya Star, 9 Ocak 2013 tarihinde Fransa’nın başkenti Paris’te Türk devleti tarafından katledilen Kürt kadın devrimciler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için bugün yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Silopi'de katledilen Sêvê Demir, Fatma Uyar ve Pakize Nayır da anıldı.

'KOMPLONUN DEVAMI'

Açıklamada, 3 kadının katledilmesinin uluslararası 9 Ekim komplosunun devamı olduğu belirtildi. Sakine Cansız’ın bir kadın devrimci olarak birçok kadını etkilediğinin vurgulandığı açıklamada, komplocu güçlerin bu yüzden onu hedef aldığı belirtildi. Bu katliam ile kadın devrimi ve kazanımlarının ortadan kaldırılmak istenildiğine işaret edilen açıklamada, aynı zihniyetin 4 Ocak 2016’da Silopi’deki 3 kadın siyasetçi Sêvê Demir, Fatma Uyar ve Pakize Nayır’ı da katlettiği kaydedildi.

'KADINLAR ONUN İZİNDEN GİTTİ'

Türk devleti ve uluslararası güçlerin komplo saldırılarına rağmen, halkların ve kadınların mücadele sesinin dünyayı sarstığının belirtildiği açıklamada, şunlar da ifade edildi:
"YPJ’nin direnişi uluslararası komploculara en büyük cevap oldu. Rojava Devrimi’ni gerçekleştiren direnişçiler Sakin Cansız’ın izinden giderek onun örgütlü kişiliği ve duruşunu kendilerine esas aldılar. Sakine Cansız mücadele yaşamı boyunca sadece Kürt kadınları değil dünya kadın direnişinde de yerini alan bir kadın devrimci oldu. Uluslararası güçler 9 Ekim uluslararası komplonun yıl dönümünde Rojava’ya işgal saldırılarını ve üçüncü dünya savaşını başlattı. Ancak tüm saldırılara rağmen bölgedeki kadınlar ve halklar büyük bedeller ödeyerek inşa ettikleri demokratik ulus modeline sahip çıktı.

'İKTİDARCI ERKEK ZİHNİYETİ KORKU İÇİNDE'

Kadın kazanımları ve kadın mücadelesi sürekli saldırı altındadır. Sakine Cansız’ı katledilenler Hevrin Xelef, Dayê Aqide ve Amara Rênas’ı da aynı amaçla katlettiler. Bu katliamlar kadın iradesini ve öncü misyon almasını kabul etmeyen iktidarcı erkek egemen zihniyeti tarafından yapıldı. Bu zihniyet kadının örgütlü olması ve mücadele yürütmesinden dolayı büyük korkular yaşamaktadır. Bu yüzden biz kadınlar olarak bu zihniyet ve komploculara cevap olabilmek için daha fazla emek sarf edip bu devrimci kadınların izinden yürümeliyiz.

‘EN BÜYÜK CEVABI VERECEĞİZ!'

Kongreya Star olarak Sakine Cansız’ı ve arkadaşları Fidan Doğan, Leyla Şaylemez, Sêvê Demir, Fatma Uyar, Pakize Nayır, Hevrin Xelef, Amara Rênas, Dayê Aqide'yi tekrar saygı ile anıyor, 9 Ocak komplosunu kınıyoruz. Onların öncülüğünde Kürdistan Özgür Kadın Hareketi olarak özgürlük mücadelesini daha da ileriye taşıyacağımıza söz veriyoruz. Demokratik ve özgür bir yaşam inşa ederek katliamcılara en büyük cevabı vereceğimizi belirtiyoruz."