Kongra Star: Efrîn halkı işgale direnmeye devam ediyor

Efrîn işgalinin yıldönümüne ilişkin açıklama yapan Kongra Star, Efrîn halkının işgalcilere boyun eğmediğine ve kısıtlı imkanlarla işgale direnmeye devam ettiğine dikkat çekti.

KONGRA STAR AÇIKLAMA

Kongra Star Meclisi, Efrîn’in işgal edilmesinin yıldönümüne ilişkin yazılı açıklama yayımladı. 

Açıklama şöyle:

“Efrîn işgalinin altıncı yıl dönümünü şiddetle kınıyor, şehitler Tekoşin, Barin, Avesta, Karker, Rojhatlar şahsında binlerce direnişçi ve özgürlük savaşçısını saygıyla anıyoruz. 20 Ocak günü 72 savaş uçağı ile acımasız bir saldırıyla işgalci Türk devleti Efrîn’i bombalamıştır. Efrîn'in işgali Önderliğe yönelik uluslararası komplonun bir parçasıdır. Rojava'nın bu bölgesinde Önderlik  özgür birlikte yaşama felsefesini eğitip örgütledi. Bu nedenle tüm Efrin bölgesi bombalandı, sivil halk, çocuklar, kadınlar, yaşlılar hedef alındı, yaşam için gerekli tüm altyapılar bombalandı. Uluslararası ve güvenlik konseyi, insan hakları kurumları ve tüm kurumlar bu işgale sessiz kaldı. Bu saldırılara karşı 58 günlük tarihi bir direniş gerçekleştirildi. Sonuç olarak zorla yerinden edilen Efrînliler, Şehba’ya yerleşerek direnişten uzaklaşmadılar. Çağın Direnişi’nin ikinci aşamasında örgütlenen Efrîn halkı kısıtlı imkanlara rağmen hâlâ kamplarda direnmeye devam ediyor.

Kongra Star olarak Efrîn işgalini bir kez daha şiddetle kınıyor, Birleşmiş Milletler ve uluslararası topluma, işgalci Türk devletine, vahşi eylemlerine son vermesi ve tüm bölgelerden çekilmesi için baskı uygulamaya çağırıyoruz.

Halkların kardeşliğini esas alan Demokratik Ulus felsefesinin kadınları kurtarma ve özgür kadın çizgisini koruma ideolojisi fikri ve felsefesiyle mücadele düzeyini yükselteceğimize, Efrîn, Serekaniyê ve Girê Spî'de işgali yenene ve halklar yerlerine dönene kadar direnmeye devam edeceğimize ve şehitlerin yolunu sonuna kadar takip edeceğimize söz veriyoruz.”