Kobanê’nin kurtuluş yıldönümünde Şêladizê serhildanı selamlandı

Kobanê’nin DAİŞ çetelerinden kurtuluşunun 4’üncü yıldönümü ve Kobanê Özerk Yönetimi’nin 5’inci kuruluş yıldönümü vesilesiyle düzenlenen etkinlikte, Şêladizê halkının Türk işgaline karşı direnişi selamlandı.

Kobanê’nin DAİŞ çetelerinden kurtuluşunun 4’üncü yıldönümü ve Özerk Yönetimi’nin 5’inci kuruluş yıldönümü etkinliği Kobanê’nin Şehit Egîd Meydanı’nda yapıldı.

Etkinlikte konuşan Fırat Bölge Meclisi Eşbaşkanı Sara Xelil, Kobanê’nin özgürleştirilmesinin 4’üncü yıldönümünü Kobanê halkı, şehit aileleri, Kuzey ve Doğu Suriye halkları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için kutladı, tecride karşı açlık grevi eylemini sürdüren Leyla Güven ve tüm direnişçileri selamladı.

Güney Kürdistan halkının Şêladizê’de Türk devletine karşı direnişini selamlayan Sara, Özerk Yönetim’in Kobanê zaferiyle birlikte edindiği kazanımlara da dikkat çekti.

Sara “Kobanê’ye yönelik saldırılar başladığında Kürdistan halkı sınırları ortadan kaldırdı, Kobanê’yi savunarak düşmanın tüm kirli planlarını boşa çıkardı.

İşgalci Türk devleti, ileri teknoloji silahlarla saldırmasına ve katliamlar gerçekleştirmesine rağmen Efrîn halkı direndi, direnmeye de devam ediyor” diye konuştu.

YPG komutanlarından Heqî Kobanê de tüm halkların Kobanê’deki tarihi direniş için ayağa kalktığını söyledi ve şöyle devam etti: “Halkların iradesiyle Kobanê Direnişi zafere ulaştı. Bugün, Türkiye’nin desteklediği çeteler, son mevzilerinde yok ediliyor.”

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Abdulhamid El-Mihbaş, kutlamada yaptığı konuşmada Kobanê’nin kurtuluşu ve Kobanê Özerk Yönetimi’nin ilanının yıldönümünü tüm halka kutladı.

El-Mihbaş Kobanê’yi, DAİŞ çetelerinin planlarının ve hayallerinin suya düştüğü bir direniş kalesi olarak nitelendirdi.

Kobanê Kantonu Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Arif Balî de sonuna kadar Kuzey Suriye ve Rojava Devrimi şehitlerinin izinde olacaklarını ve şehitlerin hayallerini gerçekleştirmek için mücadele edeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından kutlama, Baqî Xido Kültür Sanat Merkezi’ne bağlı grupların sahne alması ve halaylarla sona erdi.