Koalisyon komutanlarının ziyaretine ilişkin QSD’den açıklama

QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdî, CENTCOM Komutanı ve Uluslararası İttifak Güçleri Merkez Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie ile görüşme ardından bir açıklamada bulundu.

CENTCOM Komutanı ve Uluslararası İttifak Güçleri Merkez Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie ve ABD’nin Uluslararası Koalisyon Temsilcisi William Roubeck, Kuzey Suriye Federasyonu’nu ziyarette bulundu.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanı Mazlum Ebdî’nin her iki askeri yetkili ile yaptığı görüşmeden sonra QSD Basın Merkezi’nden bir açıklama yapıldı.

Basın merkezine göre görüşmede şu konular ele alındı:

"- Kuzey Suriye-Türkiye sınır güvenliğine yönelik tehditler konusu,

- DAİŞ terörüne karşı mücadelenin devamı için QSD ile Uluslararası Koalisyon arasında koordinasyon ve ortak çalışmaların planlaması,

- Kamplardaki sorunlar ve QSD’nin elindeki DAİŞ’li tutukluların durumu."

Aynı açıklamaya göre QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdî, “Demokratik Suriye Güçleri ile Uluslararası Koalisyon Güçleri, ele alınan ve tartışılan başlıklar konusunda çoğunlukla hemfikirdir” dedi.

Ebdî, tarafların mevcut sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla diyalogun ön plana çıkarılması ve DAİŞ’in yok edilmesi için koordinasyonun devam etmesine vurgu yaptığını belirti.