HRE ve YPJ'li 2 şehit Şehba’da uğurlandı

Savaşçılar Şoreş Efrîn ve Şîlan Efrîn’in cenazeleri, Ehrez’de bulunan Berxwedana Serdemê Şehitliği’nde sonsuzluğa uğurlandı.

Tebqa’da 22 Ocak günü şehit düşen Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) savaşçısı Şîlan Efrîn (Şêrîn Horîk) ile 18 Şubat’ta şehit düşen Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE) savaşçısı Şoreş Efrîn (Îsmaîl Ekrîme), Efrîn ve Şehba Kantonu’nda yaşayan halkın katılımıyla sonsuzluğa uğurlandı.

Şehitlerinin cenazelerini Şehba’nın Fafîn ilçesindeki Avrîn Hastanesi’nden alan kitle, şehitliğe doğru yola çıktı.

Şehitlikte konuşan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Mihemed Wilo, şehit ailesine ve Efrîn-Şehba Kantonu’ndaki tüm yurttaşlara başsağlığı dileyerek Kuzey ve Doğu Suriye halkının şehitlere verdiği sözü hatırlattı.

Efrîn ve Şehba Kantonu Kongra Star üyesi Leyla Xelîl ise, “Şehba üzerindeki ambargo ve saldırılara rağmen halk, direniş yolunu seçti. Bu da savaşçılarımız ve şehitlerimiz sayesinde oldu. Şehitlerimize verdiğimiz sözü yineliyoruz” dedi.

Şehitlerin aileleri ve arkadaşları da şehitlerin mücadelelerini sürdüreceğini vurguladı.

Törende Şehit Şoreş Efrîn ve Şehit Şîlan Efrîn’in şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi. Şehitlerin cenazeleri “Şehîd Namirin” sloganı ve zılgıtlarla toprağa verildi.