HRE şehit düşen bir savaşçının kimliğini açıkladı

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Şoreş Efrîn isimli savaşçının18 Şubat 2024’te görevini icra ettiği sırada geçirdiği kalp krizi sonucu şehit düştüğünü açıkladı.

HRE Basın İrtibat Merkezi yaptığı yazılı açıklamada, “Şoreş yoldaşımız, Efrin’de yurtsever bir ailede dünyaya gözlerini açtı. Efrin halkımız kültür ve geleneklerine bağlı bir yapıda olmasından dolayı Kürt Özgürlük Hareketi’nin çıkışıyla birlikte işgalcilere karşı ülke ve topraklarımızı korumak için büyük direniş kültürünü geliştirdi. Bu direniş kültürü gelecek yeni nesillere de bir miras olarak bırakıldı. Kendisine miras kalan direniş geleneğiyle özünü bulan Şoreş yoldaşımız, büyüdüğü yerdeki gelişmelerin ve tüm ülkemizde olup bitenlerin dışında kalmayarak, düşmanın halkımıza yönelik gerçekleştirdiği her türlü saldırıya yakından tanıklık etti” dedi.

“Düşman gerçeğinin derinlemesine bilincine varan Şoreş yoldaşımız, düşmanın halkımıza yönelik esas niyetini çözmüş ve bu temelde devrim saflarına katılım kararı almıştır” diyen HRE, devamla şunları ifade etti:

“Şoreş yoldaş, bilinçli ve cesur bir savaşçı olmak için ideolojik ve askeri eğitim devlerinden geçti. Bu temelde de devrimci yürüyüşüne büyük bir iddia ve kararlılıkla başladı.

Türk devletinin 2018 yılında Efrin topraklarına yönelik 58 gün devam eden işgal saldırılarına karşı direniş ve kahramanlık destanları yaşandı. Şoreş yoldaş da bu dönemde görev ve sorumluklarına göre önemli bir rol üstlenerek aktif bir katılım sağladı. Şoreş yoldaş, özgürlük yürüyüşünde bir an olsun geri adım atmadı. Devrim saflarına attığı ilk adımdan bu yana, halkına ve şehitlere verdiği söze bağlı kaldı. Ardından örnek alınabilecek büyük bir direniş ve yoldaşlık mirası bıraktı bizlere. Şoreş yoldaşımızın arkadaşları olarak Şoreş arkadaşın şahsında tüm şehitlerimize layık olacağımızın ve bize bırakılan direniş mirasını zaferle taçlandıracağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz.

Şoreş yoldaşımızın değerli ailesi başta olmak üzere tüm yurtsever ailelerimize başsağlığı diliyoruz.”

Şehit düşen savaşçının kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Şoreş Efrîn

Adı ve Soyadı: Îsmaîl Ekrîme

Anne Adı: Meryem

Baba Adı: Ebdilrehman

Şehadet Yeri ve Tarihi: Efrîn Bölgesi /18 Şubat 2024