HRE, Efrîn ve Ezaz’da işgalcileri vurdu: 4 ölü

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE-Hêzên Rizgariya Efrînê), Türk işgal güçleri ve güdümündeki çetelere yönelik Efrîn ve Ezaz bölgelerinde iki eylem düzenledi. Eylemlerde biri Türk askeri olmak üzere 4 işgalci öldürüldü.

HRE tarafından yapılan açıklamada, “ Efrîn ve çevresinde işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete gruplarına yönelik savaşçılarımızın eylemleri devam etmektedir. Bu çerçevede, Efrîn ve Ezaz bölgelerinde işgalcilere yönelik 2 etkili eylem gerçekleştirilmiştir” denildi.

Eylemlerin ayrıntıları şöyle verildi:

20 Ocak günü, Efrîn’in Şêrawa ilçesine bağlı Basilê köyünde hedef alınan bir işgalci Türk askeri gerçekleştirilen suikast eylemi sonucu öldürülmüştür.

22 Ocak günü, Halep’in kuzeyinde yer alan Ezaz’a bağlı Ebla köyünde konumlanan işgalci Türk ordusuna bağlı bir noktaya yönelik savaşçılarımız eylem düzenlemiştir. Gerçekleştirilen eylemde Exterîn ilçesinin kontrol noktası sorumlusunun da içerisinde bulunduğu 3 terörist öldürülürken 1 terörist de yaralanmıştır. Ayrıca hedef alınan nokta ile birlikte noktada bulunan bir askeri araç imha edilmiştir.

HRE, Ezaz’daki eylemin görüntülerini de paylaştı.