HRE’den Türk devletine ait beş üsse baskın: 12 ölü

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), işgalci Türk devletine ait beş üsse baskın düzenlediklerini ve en az 12 işgalcinin öldürüldüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HRE, “İşgalci Türk ordusunun saldırılarına karşı misilleme eylemlerimiz devam etmektedir. 19 Kasım’da şehit olan yoldaşlarımız için Bab ve Şêrawa bölgesinde bir dizi eylemler gerçekleştirildi” dedi.

BAB’DA 2 ASKER YARALANDI

Açıklamada eylemlerin detayları şöyle yer aldı:

22 Aralık’ta Bab bölgesinde Tuweys köyünde işgalci Türk ordusuna ait üste eylem gerçekleştirildi. Bu eylem sonucunda 2 işgalci asker yaralandı.

ŞÊRAWA’DA DÖRT ÜSSE DÖRT KOLDAN EYLEM: 9 ASKER ÖLDÜ

26 Aralık’ta Şerawa’da işgalci Türk ordusuna ait 4 üsse baskın eylemi gerçekleştirildi. Söz konusu 4 üs de güçlerimiz tarafından bir süre gözleniyordu. Gece saat 00:00’de bu üslere yönelik dört taraftan eylem düzenlendi. Çatışmadan kısa bir süre sonra üslerin kontrolü güçlerimizin eline geçti ve ilk çatışmalarda 9 işgalci öldürüldü.

2 manga, 2 çadır, 4 mevzi, 12.5 türü doçka, bir M-16 silahı, 7 motosiklet, 2 jeneratör, TV, UPS ve internet araçları tahrip edildi. 5 AK-47 silahı, 1 BKC, 1 B-7, 1 suikast silahı, 1 tabanca, 4 batarya, 4 fişeklik, 5 telefon, birçok AK-47 silah mermisi, BKC ve birçok roketatar ele geçirildi.

Öte yandan takviye amacıyla gelen zırhlı bir araç tahrip edildi. Düşman cenazelerini kaldırmak için geldiğinde bir kez daha güçlerimiz tarafından hedef alındı. İkinci eylemde ise 3 işgalci öldürüldü.

EYLEMLER SÜRECEK

Yapılan eylemlerde toplam 12 işgalci öldürüldü ve birçok işgalci de yaralandı. Yaralıların sayısı netleştirilmedi.

İşgalci Türk devletine karşı misilleme ve intikam eylemlerimiz sürecektir. “