HRE’den Şêrawa'da sabotaj: 2 işgalci öldürüldü-YENİLENDİ

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Efrîn’in Şêrawa ilçesine bağlı bir köyde düzenledikleri sabotaj eyleminde 2 işgalcinin öldüğü, 3’ünün yaralandığını açıkladı.

HRE yaptığı yazılı açıklamada, “Efrîn bölgesinde işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete gruplarına yönelik güçlerimizce gerçekleştirilen başarılı eylem ve operasyonlar kesintisiz devam etmektedir” dedi.

Şêrawa’nın Basûtê köyü civarında bir sabotaj eylemi gerçekleştirdiklerini belirten HRE, şu detayları verdi: “1 Ocak günü saat 13:00 sularında Efrîn’in Şêrawa ilçesine bağlı Basûtê köyü civarinda Firqet el-Hemzet isimli çete grubuna ait mevzi ve barınaklar güçlerimizce sabotaj eylemiyle hedef alınmıştır. Sonuç alıcı eylemde söz konusu gruba bağlı 2 işgalci çete üyesi öldürülürken, 3’ü ise yaralanmıştır.”

Türk devletinin bir çok köyü bombaladığını da belirten HRE, şu ifadeleri kullandı: “İşgalci Türk ordusu İHA’larca Efrîn’in Şera ilçesinde keşif faaliyetlerinde bulunurken, yanı sıra Şera ilçesine bağlı Merenaz, Malikiyê, Şewarixa ve Kela Şewarixa köylerine dönük yoğun topçu atışlarıyla bombardımana tabi tutmuştur. Bombardıman sonucunda bölgedeki sivil halkımız maddi hasara uğramıştır.”