HRE: 7 işgalci öldürüldü, 7’si yaralandı, 3 araç imha edildi

Efrîn Kurtuluş Güçleri, Türk işgali altındaki Efrîn bölgesinde 3 Ocak günü düzenledikleri eylemlerde biri asker en az 7 işgalcinin öldürüldüğü, 7’sinin yaralandığı ve 3 aracın imha edildiğini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HRE, “Güçlerimiz, Efrîn bölgesinde 3 Ocak tarihinde işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete gruplara yönelik bir dizi etkili eylem gerçekleştirmiştir” dedi.

Eylemlerin detayları şöyle verildi:

“Şêrawa ilçesine bağlı Kîmarê köyü çevresinde işgalci Türk ordusu güdümündeki Firqe Hemzet isimli çete grubuna bağlı 3 araç ve 1 askeri üsse yönelik güçlerimizce 2 sabotaj eylemi ile 2 farklı eylem düzenlenmiştir. Eylemde 1 işgalci Türk askeri ve söz konusu gruba bağlı 6 çete üyesi öldürülmüş ve 7 çete de yaralanmıştır. Ayrıca 3 araç imha edilmiştir.”

Açıklamada ayrıca şu bilgiler yer aldı: “Bunun yanı sıra işgalci ordu ve güdümündeki çete grupları tarafından, Şêrawa ilçesine bağlı Soxanekê ile Meyasê köyü arasında bulunan vadi obüsler ile yoğun bir biçimde bombardımana tabi tutulmuştur. Aynı zamanda bölgede keşif uçakları faaliyette bulunmuştur.”