HRE: 5 işgalci öldürüldü

Efrîn Kurtuluş Güçleri, Ezaz, Mare ve Şera ilçesinde düzenlenen bir dizi eylemde en az 5 işgalcinin öldürüldüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Efrîn’in Şera ilçesi ile Ezaz ve Mare’de düzenlenen eylemlerin detaylarını paylaştı. Eylemlerde en az 5 Türk askeri ve bağlı çetenin öldürüldüğü ve askeri araçların imha edildiği belirtildi.

HRE açıklaması şöyle:

“Efrîn ve çevresindeki işgalci Türk ordusu ve güdümündeki terörist gruplarına yönelik Ezaz, Mare bölgelerinde yanı sıra Şera ilçesinde, güçlerimiz tarafından bir dizi eylemler gerçekleştirilmiştir.

29 Haziran tarihinde Mare bölgesinde bir grup işgalci teröristlere yönelik güçlerimiz tarafından düzenlenen sabotaj eylemi sonucunda 1 askeri araç imha edilirken, 1 işgalci çete üyesi öldürülmüş, 3 işgalci çete üyesi de yaralanmıştır.

2 Temmuz tarihinde Efrîn’in Şera ilçesine bağlı Meryemin köyünde işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çetelere ait 2 askeri noktaya yönelik güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylem sonucunda 2 noktanın imha edilmesi ile Liwa El Şimal isimli terörist grubuna bağlı 1 işgalci çete üyesi ve 1 işgalci Türk askeri öldürülürken, 2 Türk askeri de yaralanmıştır.

2 Temmuz tarihinde Ezaz bölgesine bağlı Kefer Xaşir köyünde Liwa El Şimal adlı terörist grubuna yönelik birliklerimiz tarafından gerçekleştirilen pusulama tarzındaki eylem sonucunda tespit edilebildiği kadar 2 işgalci terörist öldürülürken 4 işgalci terörist de yaralanmıştır.

Aynı zamanda, bir grup terörist bölgeye askeri araç ile takviye amaçlı müdahale etmek isterken güçlerimiz tarafından sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Düzenlenen eylem sonucunda 1 askeri araç imha edilirken, içlerinde ağır durumlu olan 7 işgalci çete üyesi de yaralanmıştır.

2 Temmuz tarihinde Mare bölgesinde işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete grupları ve güçlerimiz arasında yoğun ve şiddetli çatışmalar yaşandı. Yaşanan çatışmalar sonucunda ölü veya yaralı sayısı tespit edilemedi.”