HRE: 3 işgalci öldürüldü, 1 araç imha edildi

Efrîn Kurtuluş Güçleri, Efrîn ve çevresinde işgalci Türk ordusu ve çetelerine yönelik eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerde 3 çete öldürüldü, 1 araç imha edildi.

Efrîn Kurtuluş Güçleri(HRE), Efrîn ve çevresindekî bölgelerde işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete gruplarına yönelik 13 ile 15 Ocak tarihlerinde etkili eylemler gerçekleştirildiğini açıkladı.

HRE, eylemlerin ayrıntılarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Güçlerimizce, 13 Ocak günü Ezaz bölgesine bağlı Kil Cibrîn köyü civarinda işgalci ordu ve çete gruplara yönelik bir suikast eylemi düzenlenmiştir. Eylemde 1 çete öldürülmüştür.

15 Ocak günü  Şera ilçesine bağlı Vîlla Qadî köyünde takip altına alınan bir grup işgalci çetenin bulunduğu araca yönelik birliklerimizce eylem düzenlenmiştir. Eylemde 1 araç imha edilirken, içerisinde bulunan 2 işgalci çete de öldürülmüştür.

Bunun yanı sıra işgalci ordu ve çete grupları tarafından Şera ilçesine bağlı Malikiyê, Merenaz ve Şewarxa köyleri obus ve havanlarla bombardımana tabi tuttulmuştur. Ayrıca bölgede  işgalci orduya ait keşif uçakların hareketliliği devam etmektedir."