HPG, Gever'de şehit düşen 2 gerillanın kimliğini açıkladı

Gever'de şehit düşen 2 gerillanın kimliğini açıklayan HPG, "kanlarının son damlasına kadar sergiledikleri Apocu fedai tarzdaki direnişleriyle, Gever eyaletinin kahramanları olarak anılacak ve direnişleri mücadelemizin perspektifi olacaktır" dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“15 Eylül tarihli açıklamamızda işgalci TC ordusunun Colemerg’in Gever ilçesine bağlı Esendere beldesinde bulanan Kelê, Nebar, Xurakana Jêr ve Xurakana Jor köylerinde 13 Eylül gününde geniş kapsamlı bir işgal operasyon başlattığını, güçlerimizin alanda ilerlemek isteyen işgalcilere müdahale edip operasyon birliklerini hedefleyerek biri rütbeli olmak üzere 7 işgalciyi cezalandırıldığını ve yaşanan yoğun çatışmalar sırasında Welat ve Nidal yoldaşlarımızın şehadete ulaştıkları bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın ayrıntılı kimlik bilgileri şöyledir:

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın ayrıntılı kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Welat Genç
Adı Soyadı: Eyüp Alper
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Azize - Salih
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Eylül 2020 / Gever

 

 

Kod Adı: Nidal Dersim
Adı Soyadı: Ahmet Akman
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Feride - Abdullah
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Eylül 2020 / Gever

Welat arkadaşımız Colemerg’de yurtsever ve toplumsal değerlerine bağlı bir ailede dünyaya gelmiştir. Yurtseverlik kültürü ve ülke sevgisiyle büyüyen Welat yoldaşımız çok genç yaşta toplumsal görev ve sorumluluklarının farkına varmış ve daha genç yaşta faşist Türk devletinin soykırımcı zihniyetine karşı mücadele içerisinde olmuştur. Uzun yıllar Gever’de aktif bir şekilde çalışmalar içerisinde yer almış ve 2012 yılında büyük bir heyecan ve istekle gerilla saflarına katılmıştır. Önderlik felsefesi ve parti kültürüyle kendisini yetkinleştirmiş, şehitlere ve yoldaşlarına olan daimî ve güçlü bağlılığıyla öne çıkmıştır. Kısa sürede komutanlık görevi üstlenen Welat arkadaşımız, yüksek morali, büyük coşkusu, engel tanımaz yaratıcılığı, keskin cesareti ve hesapsız fedailiğiyle sadece yoldaşları arasında değil, bölge halkı tarafından da bu özellikleriyle tanınmış ve herkesin sevgisini kazanmayı başarmıştır. Gever yöresinde yapılan birçok eyleme öncülük etmiş ve işgalciliğe olan öfkesiyle TC devletine ağır darbeler vurmuştur. Welat arkadaşımız her zaman en zor ve imkanların az olduğu alanlarda olmak için büyük çaba içerisinde olmuş ve işgalcileri Kürdistan topraklarından temizlemek için büyük bir iddia ile hareket etmiş, bu temelde bir yürüyüşün sahibi olmuştur. Öz yönetim direniş sürecinde de büyük emeği ve militanca katılımıyla direniş cephesindeki öncülük görevlerini başarıyla yerine getirmiştir. Şehitlere ve halkına karşı duyduğu sorumluluk duygusuyla her alanda üstlendiği tüm görev ve sorumluluklarına sahip çıkarak sergilediği destansı direnişiyle kahramanca şehadete ulaşmıştır.

Nidal yoldaşımız, yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Faşist Türk devletinin tüm asimilasyon ve soykırım uygulamalarına karşı toplumsal değerlerine ve kültürüne bağlı kalarak özünü korumasını bilmiş ve bu bilinçle daha genç yaşında faşizme karşı mücadele içerisine girmiştir. Kürdistan’da işgale ve sömürüye son vermenin ancak etkili bir gerilla savaşından geçtiğini, mutlak özgürlük için gerilla mücadelesinin kaçınılmaz olduğu gerçeğini görmüş ve bu hakikatin takipçisi olarak gerilla saflarına katılmıştır. Gerillada mütevazı ve emekçi kişiliğiyle tanınan Nidal yoldaşımız, birçok alanda üstlendiği görev ve sorumluluklarını üstün bir başarıyla yerine getirmiştir. Özgürlük yürüyüşünün son anına kadar da soluksuz bir mücadele içerisinde olmuş ve destansı direnişiyle ölümsüzler kervanına katılmıştır.

Welat ve Nidal yoldaşlarımız büyük bir kahramanlıkla kanlarının son damlasına kadar sergiledikleri Apocu fedai tarzdaki direnişleriyle, her zaman Gever eyaletinin kahramanları olarak anılacak ve direnişleri mücadelemizin perspektifi olacaktır.

Başta şehit yoldaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve kahraman şehitlerimizin mücadelesini zafere taşıyacağımızın sözünü yineliyoruz.”