HPG: Gare şehitlerini saygıyla anıyoruz

Gare alanına yapılan hava saldırısında şehit düşen 3 gerillanın kimliğini açıklayan HPG, “şehitlerimizin ideali olan özgür yarınları yaratma sözümüzü yineliyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, açıklaması şöyle:

“12 Temmuz 2019 tarihinde işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Gare bölgesine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda Botan, Rubar ve Zagros yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Botan Cudi
Adı Soyadı: Ömer Külter
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Emine – Mahmut
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Temmuz 2019 / Gare

***

Kod Adı: Rubar Azad
Adı Soyadı: Ferhat Erhan
Doğum Yeri: Erzurum
Anne - Baba Adı: Hazime – Bahattin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Temmuz 2019 / Gare

***

Kod Adı: Zagros Haseke
Adı Soyadı: Hamdi Hamit Hemo
Doğum Yeri: Haseke
Anne - Baba Adı: Gülistan – Hamit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Temmuz 2019 / Gare

Önder Apo’nun felsefesi ve mücadelesi her bir Kürt bireyinde ulusal mücadele sorumluluğu ve özgür bir halk olma duygusu geliştirmiştir. Özgür bir halk olmanın büyük mücadele ve büyük bedellerle pahasına ancak kazanılacağı bilinciyle, Kürdistan’ın tüm parçalarından Kürt halkı bu mücadeleye katılmış ve çetin bir mücadele yürütmüşlerdir. Bu mücadelede fedai ruhla en önde çarpışanlar şehitlerimiz olmuş, hiçbir zaman şehitlerimizin mücadele bayrağı yerde kalmamış ve her zaman şehitlerimizin mücadele bayrağını taşıyacak kahramanlar var olmuştur. Botan, Rubar ve Zagros yoldaşlarımız da insanlığa mal olmuş bu mücadelenin birer öncü kahramanları olmak için Kürt Özgürlük Hareketi’ne katılmışlardır.

Botan, Rubar ve Zagros yoldaşlar her biri Kürdistan’ın farklı parçalarında dünyaya gelmiş ve halkımıza karşı yürütülen soykırım politikalarını bire bir tanık olmuş ve gerilla mücadelesinin tek çıkış yolu olduğunu görmüşlerdir. Her zaman devrimci görev ve sorumluluklarını büyük bir cesaret ve fedakârlık ile yerine getirmişlerdir. Faşist TC devletinin tüm kirli yöntemleri ile Kürt halkını ve gerillasını yok etmeye çalıştığı bu dönemde Botan, Rubar ve Zagros yoldaşlarımız üstün bir kahramanlık örneği göstererek şehit düştükleri ana kadar mücadeleden bir an bile geri durmamışlardır.

Şehit düşen arkadaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere, tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin ideali olan özgür yarınları yaratma sözümüzü yineliyoruz.”